Hamileyim Anneyim Soru Sor

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan esra
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
sevgılı delıkız cok sevındım bebegının normale donmesıne sende cok rahatlamıssındır artık ınsan bısey olucak dıye cok telaslanıyor Allah hepımıze hayırlı ve saglıklı evlatlar bagıslasın optum senı canım hoscakal

slm kızıl otesı canım bu cınsıyet tahmınıne nerden bakıyorsunuz bende cok meraklıyım normalde 26 yasımdayım ama kımlıge gore 25 hamıle kaldıgım ay mayıs benım ıcnde bakarmısn hoscakal canım yardımların ıcınde sana cok tesekur ederım benı cok rahatlatıyor gorusmek uzere

slm firdevs geçiyodum uğradım canım bende hamile kalmak isteyenlerin paylaşım alanındayım inşallah birgün bu forum sayfasında olurum soruna ben cevap veriyim canım senin için çin takvimine baktım ve takvime göre erkek bebeğin olcak doğruluk payı %90 diyo ama bilemem rabbim sağlıklı sıhatli bi şekilde kucağına almayı nasip etsin canım dua et biz hamile kalmak isteyenlere kendine iyi bak iyi geceler

bu arada önceki sayfaları okumaya çalıştım bi gül güzeli daha var bende yeni anne adayıyım yeni ve çok küçük henüz kese bile görünmüyo ultrasonda o yüzdende biraz korkum var

firdevscim gebelik yaşın kimlikteki 25 ise kızın olacak ama 26yaşındayım diyorsun yani yıl olarak girdinmi bilmiyorum girdiysen erkek olacak canım... yani şöyle örneklersek ; benim doğum tarihim : 04.09.1985 hamile kaldığım ay aralık takvime baktıgımızda kız çıkıyor.. canım...

Kızlar merhaba, öncelikle hepinize sağlıklı bir gebelik diliyorum.
Kızılötesi canım, konuyla ilgili deneyimin olduğu için özellikle senin tavsiyene ihtiyacım var:
Hamile olma durumum var, bugün kan testi yaptırdım daha sonuç belli değil ama 5-6 gündür regl olmadım. Ve ben de Roxin ve Neo-penotran adlı ilaçları hamileliğin 1. ya da 2. haftasına denk gelebilecek bir dönemde, 7 gün boyunca kullandım. Ne yapmalıyım, içim hiç rahat değil, okuduklarımdan anladığım kadarıyla sen de aynı şeyleri yaşamışsın ve herhangi bir soruna yol açmamış. bir yandan da bununla kendimi rahatlatıyorum ama gene de zor bir durum.
Acaba kişieden kişiye farklılık gösterir mi? ya da şu "adet gününe kadar olan süreçte kullanılan şeylerin bebeğe zarar vermediği" söylentisi doğru mu?

sevgili günebakan... Roxin antibakteriyel bir ilaç ve c grubuna girdiğini söylemişlerdi bana yani c grubu Hayvan çalışmalarında fetus üzerine risk var ama gebe kadınlarda yapılmış kontrollu çalışma yok. Bu ilaçlar ancak beklenen fayda fetusa verilebilecek zarardan fazla ise kullanılmalı demişlerdi bana izmir dokuz eylül üniv. farmakolaji bölümünde...
Çok şükür gebeliğimde bir sorun yaşamadım ben ama doktorum hergebelikte %3 anomali ihtimali oldugunu belirtmişti.. İlaç kullanımı gebeliğin başlarında olmasından dolayı zaten şuan cenin durumunda oldugu için bebek bazı doktorların sakıncası olmayacağı kanısındalar kii nitekim ben 3 doktora danışmıştım kendi doktorumdan hariç biri üniv. hast. prof..du
ama diğer ilaç idrar yolu enfeksiyonları için kimi doktor bunu gebelikte verebiliyormuş canım.. ama net birbilgim yok o konuda.. eğerki testin pozitif çıkarsa doktora kesinlikle kullandıgın ilaçları göster ama inanıyorumki yaşadıklarıma göre eğerki bir gebelik var ise bu ilk haftalarda kullandığın ilaç çok fazla cenin'i etkilemeyecektir canım...
Şimdiden geçmiş olsun