Canım, şimdi doktordan geliyorum, testte 96.72 gibi bir rakam çıktı yani gebelik varmış.sevgili günebakan... Roxin antibakteriyel bir ilaç ve c grubuna girdiğini söylemişlerdi bana yani c grubu Hayvan çalışmalarında fetus üzerine risk var ama gebe kadınlarda yapılmış kontrollu çalışma yok. Bu ilaçlar ancak beklenen fayda fetusa verilebilecek zarardan fazla ise kullanılmalı demişlerdi bana izmir dokuz eylül üniv. farmakolaji bölümünde...
Çok şükür gebeliğimde bir sorun yaşamadım ben ama doktorum hergebelikte %3 anomali ihtimali oldugunu belirtmişti.. İlaç kullanımı gebeliğin başlarında olmasından dolayı zaten şuan cenin durumunda oldugu için bebek bazı doktorların sakıncası olmayacağı kanısındalar kii nitekim ben 3 doktora danışmıştım kendi doktorumdan hariç biri üniv. hast. prof..du
ama diğer ilaç idrar yolu enfeksiyonları için kimi doktor bunu gebelikte verebiliyormuş canım.. ama net birbilgim yok o konuda.. eğerki testin pozitif çıkarsa doktora kesinlikle kullandıgın ilaçları göster ama inanıyorumki yaşadıklarıma göre eğerki bir gebelik var ise bu ilk haftalarda kullandığın ilaç çok fazla cenin'i etkilemeyecektir canım...
Şimdiden geçmiş olsun
ilaçlar hakkında pek çok doktordan fikir aldım, kimisi bir şey olmaz dedi, kimisi hamileliğin gidişatından anlarız dedi. Ama danıştığım doktorlardan birisi aileden ve prof. ve beni en çok o rahatlattı. "Hiç korkma ve evham yapma" dedi. pazar günü tekrar test yaptırmamı çünkü sorunsuz bir gebelikte rakamın ikiye katladığını, 7. hafta bebeğin canlı olup olmadığının, 11.-14. haftalar anomali olup olmadığının takiplerini yaptırmamı vb. söyledi.Şu an içim daha rahat ve pazarı bekliyorum merakla.
Cevabın için çoooook teşekkür ederim canım sana.