HayaL'in Rap, Hiphop Köşesi...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan HaYaL
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
HİPHOP İSYANDIR
Kulak ver müziğe, kulak ver bana / Hiphopın sesidir bu gelen sana / Bu sisli gördüğün apaçık ortada / Arka sokakda boğaz tokluğuna / Köle gibi yasayan biz gençlerin sesi / Hiphopın sesi bu dinle! / arka sokak'dan bu gelen sana; hiphopın sesi bu dinle! / arka sokakdan dinle!
Hiphop isyandır; Hiphop isyan / Hiphop isyandır; Hiphop isyan hey! / Hiphopız biz, arka sokaktan
Gerzek mallar anlamazlar; görmezler sömürülen halkın tümü sefalet içinde / Sefalet içinde kast çakılır; kast çakılır / Umudunu çaldırma arka sokak; kast çakılır / Bil bu özü tozu tüm kozlar sende / Aç gözünü, duy, gör, konuş / isin olmaz kan kokan ellerle / isin olmaz leş kokan kafayla / isin olmaz iki ayaklı hayvanla / isin olmaz; isin olmaz bu dünyayla!
Lan angut; keriz değiliz biz; yutturamazsın / masal devi bu, çökecek, bitecek; simdi salan / Hadi sallan, bos kafa gidecek, / Daha sert sallan; sende sallan / Yasam tarzın bu; çat kaşını; anlat / Anlat öküze; anlat isyanı / Anlat düdüğe; anlat hiphopı / Anlat lavuğa arka sokağı / Arka sokaktan hiphop geliyor / Arka sokaktan isyan geliyor / Göze göz, dişe diş hiphop geliyor! Sinik pusuk ve dilsiz olmaya artık paydos, simdi paydos / Gönül ülküsü bu boşa sayma / Yaz dağa tasa; ve de yere göğe / Bilmeyende bilecek biz hiphopçıyız; meydan okuyoruz gözü donen itlere / Bilmeyende bilecek biz hiphopçıyız; meydan okuyoruz örümcek beyinlere / Bilmeyende bilecek biz hiphopçıyız; meydan okuyoruz bölücünün tümüne / Bilmeyende bilecek biz hiphopçıyız; özgür düşünür özgür yasarız.

JACKLE CHAN
Jackie Chan; geçenlerde geldiydi; Hani İstanbul’da bir film çekecekti ya Jackie Chan’i severim Sizi bilemem ama ben bütün filmlerini izledim Gelelim asıl konumuza; İstanbul’da çekilecek olan filmin bir bölümüne Her şey hazırlanmıştı; sade bir pazardı; Tır gelecekti, arkasından onu kovalayan bir araba Araba arkasına takılıp patlamalar göğe ulaştı Her şey güzeldi aksiyon her şey bu sahnedeydi Ta ki o sahneyi görünceye kadar Elin adamı gelmiş bir film çekmeye ‘Yo hayır’ dedim durun gözlerime inanamadım Erkekler ağlamaz derlerdi de inanırdım O an göz yaşlarımı tutamadım ve ağladım Evet, evet bizim insanlarımızdı Ellerine ne geçtirdilerse poşet kutu kova Pazardan geriye kalanları topluyorlardı Gece saat ikide bunları böyle görünce tüylerim diken diken oldu ağladım Çünkü onların arasında işçi memur olabilirdi de İnsanlarımız bu hale de mi düşecekti Onları bu hale getiren kimler diye düşündüm Evrenin sebebi harikası insanı yine bu hale düşüren yine insandı Ama nasıl insandı namus vicdandan yoksun kalpazan Sana daha neler söylesem yetmez ifadem O geceden sonra karar verdim işte buradayım, Hiphop rap müzikle bu tür insanları hedef aldım Bir iki, bir iki erken işte buradayım, devam edecek buna inançlıyım Kitleleri sömüren bu tür insanlara işte karşınızda dimdik, dimdik ayaktayım Jackie Chan; Kunk Fu O akşam o sahne bizim insanlarımıza bir yumruktu Çek! Çekeceğiz bizde; Geçmiş, belli geçecek böyle devam ederse Yeter yeter; yetti artık olanlar Çok açık görülüyor geride kalanlar Bunca zaman geçti aradan durmadan İlerliyor yelkovan yılmadan Gelecek senin neslinin meyvesini verecek daha iyiye güzele ‘Bu kim oluyor da bana akıl veriyor’ diyebilirsin Dersin; düşüncedir tartışılmaz zevkler, renkler Sözler ağızdan çıkar Biri gider biri kalırsa bu benim ölsem de, ölsem de Sağda solda her yerde köşe başında bir yerde İnsanlar öldürülüyor acaba sebebi ne Öldürülmek değil sadece silahla Bir çok insan ölüyor açlıktan yokluktan Hadi koçum sende gerçeklere hazırlan İşte budur benim kavgam Kavgam yumrukla değildir asla sözlerle Boşa kürek sallamak yoktur bu müzikle Bunları böyle gördükçe içim parçalanır Ve dilime aynen şöyle bir nakarat takılır Soğuk caddeler ve karanlık sokaklarda Geceler ıssızdır oralarda Her an yerde yatan bir insan görebilirsin Düşünmelisin acaba sebebi ne? Hemen anlarsın biraz çaba harcarsan Ne yazık ki onları bu hale getiren bir insan Hiç mi akıllı insan yok bu ülkede Olmaz olur mu Birçok; ama biri; birkaçı veya hepsi duygularının esiri olmuştur ama ne yazık

ÇAL ÇALKALA
Martı Jonathan’ı bilir misiniz siz? / Hani şu bizim özgür Martıyı / Yedi göğe çıkıp kanatlarını açan / Bırakan kendini gökyüzüne Jonathan / Sürgüne mahkum sürü dışı Jonathan / Bu şarkım sana; sana ithaf Jonathan

Hey sen! / Hemen pes edip de çekilme köşene / Bağır, çağır; yumruğunu kaldır / Kır zincirini, yık duvarını / Hey sen! / Durma yerinde; göster onlara / Göster, göster; göster onlara / Göster, göster; aç göster onlara / Verme hakkını; göster onlara / Duymayanda duysun bizi; hep birlikte! / Zıpla / Bütün gençler buraya; hadi buraya / Hadi hadi yanıma benim dünyamda / Atla zıpla çal çalkala işte yaşam bu / Kıvır doya doya

Bak, iyi bak; gör şu çocuğu / Hem yalınayak; hem de sokaklarda / Bak, iyi bak; gör şu ihtiyarı / Kırk yıl çalıştı; ama hali ne acı / bak, iyi bak; gör şu genci / Aslan gibi güçlü ve bir o kadar zeki / Umudu çalınmış; sevinci alınmış / Kara kara kara kararmış gözleri /Kader diyerek geçme sakın sende / Bak kaderi bu değil ki kabul etsin / Boynu bükerek yoluna gitsin / Duymayanda duysun bizi hep birlikte

Sen, sen, sen ve sen! / Bak; iyi bak şimdi kendine / Açsaydın gözünü olmazdı bunlar / Çekilmezdi çileler; yaşanmazdı acılar / Parlardı gözler gülerdi yüzler / Sorunsuz dünya olmaz ki elbet / Ama yere değil gökyüzüne övgü düzen / Bizden size bir dünya / Bir dünya ki masmavi; / Gülen gençler ki tek düşümüz /b Duymayanda duysun bizi; hep birlikte! Jöntürk der ki yerinde sayma / Kara kara düşünüp de üzüntüye düşme / Geçen her boş gün kayıptır sana bana / Bak şu yıldıza bir ışık veriyor sana / Dolu dolu yaşama ışık veriyor bak / Gelecek bizimle; bizimle olanla / Doğruyu yanlıştan ayıranla / Duymayanda duysun bizi; hep birlikte

YARGI
Anlatacaklarım var; kulak verin beyler / iyi misiniz nasıl moraller 98 de başladı / yolculuk devam ediyor artık popa doyduk / yer altındayız biz üstünde değil / eğer saygın varsa önümüzde eğil / selam diyorum ben her şeye / abilerimden sonra şimdi sıra bende / geçtik biz popu şimdi yediniz boku / yargıdan çıkan sözler kin dolu / nedeniyse eskiden beri belli / sokaklarda büyüyenleri hiç / sevdiler mi rahatlarını bozup da / düşündüler mi hiphop ise tarzımız / biz açta yatarız eninde sonunda / yargı bizim adımız dinleyin beni / açılsın ağzınız, diliniz; susmayın konuşun / çünkü biz genciz
Bir gün oradan çıkıyor bir gün buradan / şarkı sözü yazıyorlar durmadan / amaçları en iyi kendisinin olması ama / biz varken yalayacaklar avuçları / yargıya çarpanları söylüyorum ben / bunlar gerçekler acı veriyorum / Smith Wassen’umdan çıkan mermi gibi / sözlerim sizi mahvetti geçti Yargı / mikrofonda inanmayın onlara / nefret kusarım ben bu popçulara / neden olduğunu bilmiyorum ama / hani o ‘muck muck’ diyenler var ya / hiphopun gücünü daha anlamadılarsa / ne yapayım artık ben onlara tek kelime / çıkar benim ağzımdan defol gitsen çık / bu piyasadan
Adamım say 4,3,2,1 yaptıklarımız / sırf sizin içindir demeyin bize / siz haksızsınız haksız değil / sadece yalnızız bizi yabancı diye / kenara atmayın küçük zannedip / vurmaya kalkmayın amacımız Avrupa / hedefimiz ileri bize yardım edin / kıralım zincirleri tek olmuyor / biliyorsun yardımın gerek esirgiyorsun / bırak onu bunu gel dinle beni / dinle seveceksin zamanla rapi / çünkü adı var bu müziğin şanı / o kadar çok seviyorum inan dökerim kanı. Yargı Türkçe rap’in yeni adısın sen / Yargı Türkçe rap’in yeni adı

HANİ NERDELER
Zaman bir nehirdir coşkuyla akıp giden; önüne kattığını alıp götüren zaman mezara. Zaman; kasıp kavuran bu acımasız dünyada bugün varız, ama yarın yokuz, geri dön bak! Tarih ayna gibidir; gün gibi ortada: tahtalı köylerden kesin dönüş yok eve; geri dönüş yok! Son nefesten sonra Aspendos’da biletler kesilip atılacak, perde inecek; Zaman, mekan bitecek; sonsuz karanlıkta yüzüne kapalı tüm kapılar çarpar; başında gezer zebaniler, tepelemeden uyan artık uyuma; bu kör uykudan uyan; Ahlayıp sızlanmak, lagaluga yapmak çare getirmez sana; çare getirmez . Aç gözünü iyi gör; acı gerçek doğanın kanunu bu: Bugün varız ama yarın yokuz burada konuksun; beynin almadıysa bu da sana kanıt; geride kalan küllerin sana kanıt Sonsuz hiç bir şey yok; bu oyun burada biter, küller yok olup gider! Hani neredeler? Hayata sırt dönenler hani neredeler? Paraya tapanlar, kasıp kavuranlar hani neredeler? Söylesene bana şimdi hani neredeler?
Hani neredeler Kazıklı Voyvodalar; Hitler, Stalin’ler hani neredeler? Kuyucu, Franco’lar, Yavuz, Muaviye’ler? Dünyayı ele geçirmeye çalışan bu solucanı bekler 3 kuruşluk kefensiz kara toprak ha! Kimler geldi bu yoldan; kimler gelip geçti! Daha sırada milyonlar; doğanın kanunu bu doğar büyür ölürüz Direnme boşuna; hiç aman dileme sakın; zaman acımasızdır. Çığ gibi büyür gelir, büyür geliyor! Bangır bangır geliyor; alıp gidiyor zaman; sonsuzluğa, karanlığa seni gömecek zaman. Gözyaşın kandıramaz onu; kurnaz tilki; yaşamın tek, tek galibi zaman dinlemez yarınını; itirazın vız gelir, tırıs gider ona Fil dişi kuleler; tüm büyük başlar bile boyun eğer zamana? Sultan Süleyman’ı düşün! Şimdi yine söyle bana hani neredeler; ölüp öldürenler hani neredeler? İnim inim inleten, kan kusturan yaşama, gözü dönmüş katiller hani neredeler? Kölesi olma pis hayalin, kara paranın. Köhnemiş geleneğin, ucuz değerin peşinde koşup durma; sakın yatıp kalkma. Boşuna tüketme nefesini, kendini; Kalmaz kimseye, sana, bana, bu dünya. Sevgi her şeydir; yaşamı yaratan hep dönüştüren yarına, karanlığı bile mum gibi delip geçen; Çok uzak, zor değil bu mutlu gelecek! Ama engel var; o duvarı ören kaba saba yığınlar şiddete taparlar! Vur tekmeyi; kişilik yoksunu piyonların tümüne! Bas tekmeyi; metalik ruhlara meydan oku ha! Örnek olsun sana, Yunus, Bektaş’ı Veli, Gandi, Buruno hep söylerler: ‘Taraf olmayan bertaraf olur’ derler; yaşamdan taraf ol, sevgiye taraf ol; Kin haset husumet seni güldürmez; nefretten nefret et! Dağıt kara bulutları; ya şimdi ya hiç. Erteleme bugünü; ya şimdi ya hiç. Cennet bu yeryüzüdür; zengin kutsal bir nimet bekler seni beni. Al sunulan yaşam ateşini Prometheus’tan; ya şimdi ya hiç; ya şimdi ya hiç; ya şimdi ya hiç!

KEZBAN
Gencecik bir afet kız, mahallenin gülü o /Ona Kezban derler. / Neyi bilir, neyi düşler, / Kendisinden başka hiç kimsecik bilmez ama / Cümle alem bilir ki ailesi çok tutucu / topu kurusun o / koca lüküs şehirde mahallesi gecekondu / İçine kapalı bak bahtı kara Kezban’ı / kabus dolu yıllar çocukken karşıladı / Büyüyüp serpilince çember iyice daraldı / Cehennemin ateşi daha büyük büyük yandı / Bütün gözler üstünde, Kezban göz hapsinde / Sağa gitti, sola gitti; ona baktı buna baktı / Hele komşu çocuğu / Mehmet’e yanaşmak düpedüz yosmalıktı. / Süslenip püslenmek, gezmek tozmak olur mu? / Yok olmaz Kezban, tıpış tıpış eve Kezban / Pencereden bile bakmak sana yasak Kezban!

Yeter Kezban yeter ha / Koca yıllar gelip geçti . / Yeter deyince kendine / Odasına kapanır hayal kurar Kezban / Zengin bir ailenin kızı oluverir Kezban / Cici mici annesi- bal tatlısı babası / Abisi desen o en yakın arkadaşı / Tıka basa gardrolapı-evi dolu kitap, kaset / Hele güzel kokuları çarşı marşı dolaşır / Babasıyla alır Kezban / Maşallah! / Boy friand’i Mehmet hemen yanı başında / sarmaş dolaş onunla gezip tozar bütün gün / Çok çok arkadaşı daha ne ister Kezban? / Lüle lüle saçları, inceciktir beli, kısacık eteğiyle / Parti parti dolaşır, kıvırır Kezban / kıvır kıvır dans eden bizim biçare Kezban / Sıçrayarak uyanır. / Kalk kız Kezban!
İşte dünürleri ha / Benim güzel Kezban’ı istemeye gelmişler / Burunları kalkık belli yeni sahipleri / Damadı mı? hiç sorma domuz gibi valla / Beterin beteri var dua etti Kezban / 50 sinde öküz-ayı montofon değildi / düşmezdi söz hakkı; hiç düşmedi kendine / Çaresizce Memiş’ini yüreğine gömdü / Gözü yaşlı, doğduğuna lanet dedi Kezban / Bir ömrü yandı gitti öbürüde yanacaktı / Bir kafesten diğerine geç geç Kezban Düğün işte geldi çattı, çeyizini topladı / Kınaları sürdü Kezban, beyazdan daha beyaz / tıpkı beyaz kefen gibi bir gelinlik giydi / Çistak çistak müzik çalan salonların birinde, / sahneye çıktı Kezban, / Aynen diğerleri gibi başladı dans etmeye / Kıvır Kezban kıvır / Kıvır da yavrum kıvır / Sağdan soldan kıvır / Kıvır da Kezban kıvır / Ananı babanı geç geç kıvır / Kıvır Kezban kıvır / Kıvır da yavrum kıvır / Sağdan soldan kıvır

SELAM!
Hiphop olmak kolay mı? Öyle lafla olmaz. Yıllardır tırım tırım tırmaladık hiphop’ı yaygınlaştırmak için Bursa’da. Temenni istek değildi; inanmıştık biz: hiphop’ın dünyası öyle içi boş değil; bir iki kıyafet; dans figürü, laf salatası hiç değildi bizim için. Bir dünya görüşü; yaşam tarzı; özgür beyinler, özgür yaşamlar, karşılıklı sevgi saygı. Daha geçen yıllarda Türkçe rap’ı karalamalarına karşın şimdi aramıza karışarak bizleri karalayan, arkamızdan konuşan bir sürü soytarıya, yalakaya karşın pes etmedik, taviz vermedik sözlerimizden; müziğimizden asla; doğru bildiğimizden hiç şaşmadık, dosdoğru hedefe, yanlışa yüklendik. Biz hiphop’ın barışçıl, özgürlükçü aydın felsefesi korunursa, hiphop’ın dünyayı değiştireceğine; acıların sona ereceğine ve hepimizin özlemini duyduğumuz geleceğin geleceğine inanıyoruz; biz Anadolu hiphopına inanıyoruz. Bu nedenle, bizimle aynı dünyaya inandığını düşündüğümüz Türkçe rap’ın öncüleri, Erci-e, Rapor 2, Hedef 12, Tunç Dindaş, Dj Mahmut, Bektaş! Ayrıca Nefret, Susturucu, Sultana, Sirhot, Kanun, Yener, Silahsız Kuvvet, Ondaon, Kuvai-İzmir, Kie, Lewo, Ko, Kara Murat, ve diğer harbi mclere… Bursa’ya Break Dance’ı bizlerle taşıyan Young Energy, Bursa’dan Dream Nıght Breakers, İnfaz, Arena, Adana’dan Deprem, Ankara’dan Devil Dogs, İstanbul’dan Lords Of İstanbul, Joker, Denizli, Muğla, Marmaris ve tüm Anadolu tayfası; şu an ismi aklımıza gelmeyen binlerce b-boys ve b-girls! Şunu bilin ki dansçıları küçümseyen mc geçinenlere biz daha en baştan karşı çıktık: biz ‘breaks dance’ olmadan Türkiye’de hiphopın yaygınlaşacağına inanmadık; inanmıyoruz!
Bursa’da Hiphop’ın gelişmesine özveriyle yıllardır katkıda bulunarak tarihe geçen tüm Güneşin Çocukları: Mutlu, Ayhan, Çığlık, Kuş, Elçi, TNT; ayrıca Tayfa, İlk Atak, Fenni Sünnetçi, Bu-kan, Getto, Vukuat, Arka Bahçe ve tüm dostlarımız… Bizlere değerli desteklerini esirgemeyen Musa Polat Müzik, Şakir Aksan, Fehmix; Çokran Müzik, Sevgili Mesut Ağırcanlı, Euqinox ve Ramessa Ailesi; Bursa hiphop dinleyicileri;ve tüm basın mensupları! Tüm ailelerimize, arkadaşlarımıza, eşimize dostumuza, sevgililerimize!
Blue Jean’, ‘Pazartesi’, ‘Kaos-gl’, ‘Roll’, ‘Leman’, ‘Öküz’ ve diğer alternatif kültür-sanat-düşün dergileri! Doğru doğrudur : doğru sayıyla ölçülmez; pes etmek yok; yılmak yok! Olacak O Kadar Ekibi, Yılmaz Erdoğan, İlhan Selçuk, Babailer, Şair Eşref, Neyzen Teyfik, , Chuck D, Şef Seattle, Prince, Charli Chapline, Sartre, Darwin, Allen Ginsberg, Manic Street Preachers, Patti Smith, Bulutsuzluk Özlemi, Erkin Koray, İlhan İrem, Nazan Öncel, Yaşar Kurt, Fatih Altaylı, Sezen Aksu, Beatles, Bob Dylan, Jack London, Fredy Mercury, Murathan Mungan, Yaşar Kemal, Halil Ergün, Kemal Sunal, Atilla Dorsoy, Arzu Yılmaz, Tarık Akan, Zuhal Olcay, Can Dündar, Mehmet Y. Yılmaz, Ahmet Necdet Sezer! Puplic Enemy, Rage Against The Machine, Moğollar, Haluk Levent, Zülfü Livaneli, Barış Manço, Aziz Nesin, Küçük İskender, Aşık Mahsuni Şerif, Une Bumber, Yavuz Bingöl, Leman Sam, Arif Sağ, Sabahat Akkiraz,, Eistein, Bruno, Nesimi, Bedrettin, Yunus Emre, Ruhi Su, Pir Sultan Abdal, Mevlana, Aşık Veysel, Oscar Wilde, John Lennon, Roza Luksemburg, Fuges, Can Yücel, Bahriye Üçok, 33 ölümsüz aydın, (…) ve Mustafa Kemal Atatürk! Çevreciler! Sivil Toplum Kurumları! Yazarlar, çizerler; tüm sanatçılar! İçeride ve dışarıda, ortak mutlu aydın geleceğe inanmış daha ismi aklımıza gelmeyen yüz binlerce isimli ve isimsiz kahramanın önünde saygıyla eğiliyoruz. Ne dedik biz: sözlerimiz bizim ateş gibi yakar! İçinizdeki sevgi ateşi hiç sönmesin! Hepinize selam!

Jöntürk - Yan Ankara Yan ( Politics Rap )

YAN ANKARA YAN

İçim yanıyor benim, içim yine kan ağlıyor.
Barbarların ellinde beynim can çekişiyor.
Gözü dönmüş katiller!
Tüyü bitmemiş yetimler!
Üçüncü sayfalar dolu cinayetler.
Kim kimi ezer, geçer, biçer.
Yeter ulan yeter!
Kahpe düzen; bir gün o da düşer.
Bu ne boktan bir ülke; bu ne boktan bir toplum!
40 bin çocuğu sokakta, sıcak bir çorba ister!
Satılmış pezevenkler ‘namus’ cinayeti işler.
Denize düşen işçiler Tayyip’e sarılıyor!
Kadınlar ağlıyor, kadınlar yanıyor…
Uyan oğlum uyan; çeteler top sektiriyor…
Düşünen insanlar nerede?
Sıkılan kurşun her yerde.
Direnip siktir çekenler çürüyor hücrelerde!
Savrul lan köpek sende!
Rapstar kesilen yalak; dönek!
Boşuna havlama, isyan bitmez, bu kroşem tükenmez.
*

Gerilim bu ya; düşün.
Çağdaş kölesin düşün.
Yasalar kimin için çıkar?
Polis copunu kimin için yağlar?
Düşünen niçin hep ölür?
Çalışan niçin hep çürür?
Ya dönenler niçin hep büyür?
“Hak, hukuk” dedikleri tıraş!
Mafya yargıyla kol kola; susurluk yine aynı yolda.
Ankara’nın tek derdi var, terinden şampanya patlatmak.
Af çıkarıp katil salmak; hortumcu kollamak; malak!
Korudukları hep kendi cepleri, domuzlarının kirli pis işleri.
Uyan sende koy gitsin.
Uymaz; Ankara aymaz.
Ankara kıçı hiç kalkmaz!
Karnı doymaz!
Kesilen vergi denilen bu haraç.
Yaşam hakkın yok; kaç!
Yol aç beynine biraz;
Aç, bu ışık girsin hücrene!
Köpeği olma hiç kimsenin.
Kölesi olma sen bu sistemin.
Boyun eğdikçe düşeceksin; yerlerde sürüneceksin ey ham.
Godoş’un köpeğisin kancık Fuat; rajonun söker mi bana?
Sen hep kemikle bağlanan; it gibi havlamaya devam.
*

Yan Ankara yan, Ankara yan!
Beter olsun beter! Ateşinle geber!
Yan Ankara yan, Ankara yan!
Çeker, kahpe düzen; bir gün oda düşer. (2005)

Ramiz

1982 Yılında Bulgaristanda doğdu.1989'da ailesiyle istanbul'a göçtü.1998 ylnda Sözlü Taarruz isimli grubu kurdu.Cabbar'la beraber.ki Underground albüme imza att.Bu grupla birlikte pek çok konser verdi.2000 yılında Ondaon grubunun kurulmasında etkin rol oynadı.Grupta çok değerli arkada Tuzak'la birlikte Cabbar ve Pusu da vardı.Grubun ilk albümü Nakavt'ta ve ikinci albümü Ondaon'u Anlamak'ta yeraldı.Türkiye'de ve Avrupa'da bir çok konser verdi.2001 Yılın En iyi Rap Grubu Ödülünü aldı.2003 Yılın En iyi Çıkış Yapan Grubu Ödülünü aldı.Ramiz olarakta En iyi Tarz ödülünü aldı.2004 yılında Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinden mezun oldu.2004 yılında Almanya'ya gitti ve 4 ay Almanya'da kaldı.Burda pek çok düet yaptı ve konser verdi.2005 yılında istanbul attack projesi için tamamen hazır olduğunu belirtti. İstanbul Attack'la birlikte İstanbul Geceleri albümünü yaptılar.Bu albümle de en iyi grup ve Hiphop onur ödülünü aldılar.2007 Nisan ayında askere gitti.Burda pek çok beste yaptı.Askerden döner dönmez Stüdyoya girdi ve Cem Özkan'ın ikinci albümü için süper bir düete imza attı.Gece Yolcular'nın 3.Albümü Kalbin Kadar Yakın'ın çok arkası Değer Mi? ye düet yaptı ve Gece Yolcular'ıyla birlikte parçann klibinde yer aldı.Ayrca Yine ayn albümde Kapatma Gözlerini isimli parçaya da düet yaptı.2000 yılından itibaren 4 solo albüm yapmasına rağmen bunlarn hiçbiri piyasaya çıkmadı.2008 yılında kendi albümünü yapmak için stüdyoya girdi.2008 Aralk aynda "Var msn Yok musun" yarışması için Acun Ilcal'nın misafiri olarak İstanbul'a gelen 50 Cent Ramiz için yaraşıcağını belirtti ve Ramiz kendi albümünü çıkartmaya iyice yaklaştı.20-21 Aralk 2008 gecesi tüm Türkiye 50 cent,G-Unit ve Ramiz'in arkadaşlarıyla coştu.şuan çok değerli müzisyen dostlarnın ve Acun Ilcal'nn desteğiyle Soundcheck'te solo albümünü yapmakta...

Gece Yolcuları - Babeyli (ft Ramiz) Şarkı Sözleri

Babeyli Bala Bulalı Bumburleyli Bap Bup x4
Aynı kafa aynı tas aynı hamam
her zaman bir umut bu sefer tamam
Ne kadar çalışsam sonuç hep üzer
Yeter artık bitsin bu kara düzen

Hiçbirşey bu derde çare olmadı
Kim gelirse gelsin merhem olmad
Yıllar boyu çektik bir dolu çile
Halimize güldü kargalar bile

YUHHHHHHHHHHHHHH

Ramiz