inanmak zorundamıyım?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan n.M.K
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
N

n.M.K

Forum Okuru
inanmak zorundamıyım?
Slm Ailem süryani bana inanç konusunda baskı yapıyorlar. bana göre din kişiseldir .kendi inandığımı yaşamak istiyorum. bütün dinleri okudum islamı kendime yakın hisettim.tanrıya dua ettim ama benimle konuşmuyor .ben görmediğime benimle konuşmayana nasıl inanabilirim?

Selamlar arkadaşım. Ailenizin baskısı konusunda haklısınız. Hiç bir dinde insanlara zorlama yoktur. Ancak kişinin kendi inancını yaşaması biraz tuhaf bir durum. İnsan neye inanacak neye inanmiyacak bunun bir doğrusu yanlışı olması gerekir değil mi? Din biz istesekte istemesekte biz faniler için bir ihtiyaçtır. Ancak bizlere düşen Gerçek dini bulmaktır. Gerçek din ise en kısa yoldan mantiken en son gönderilen din olana bakmak lazım ki oda islamdır. Diğer dinler de zaten islam adı altında içeriği islamiyet olarak gönderildi.

Siz Varlığınızı sorgulamakla alakalı bir krizden geçiyorsunuz. Dinimiz mükemmeldir ve size bütün cevapları verecektir. Allahın mevcudiyetini sorguluyorsanız, uzayın zamanın ötesinde nasıl var olabileceğini düşünün.

O, sonsuzluk yasalarının onun için geçerli olmadığı bir evren inşa etti. O ebedi, her şeye gücü yetendir. Geniş galaksi ve yıldızlarla dolu geniş evrende zamanın ebedi olduğunu ve uzayın sınırsız olduğunu biliyoruz. Uzayın arkasında ne olduğunu, ne de zamanın sona ermesinden sonra ne olacağını anlayamıyoruz, sadece biz insanlar tarafından anlaşılmak istenmiyor. Çevremizdeki sınırlı tecrübelerimize göre zaman için sonlu bir sayı görüyoruz, çünkü bizim için alan her zaman bitiyor. Dolayısıyla, şeylerin iki boyutta zaman ve mekanda sınırlı olmasını bekliyoruz. Sonsuzluk anlayamayacağımız bir kavramdır. Bununla birlikte Allah, mükellef olmak için vardır. Uzayın veya zamanın yasalarıyla bağlı değildir. Ve evrene bir makrodan mikro ölçeğe verdiği düzenin bir mucizesinden başka bir şey olmadığını göreceksiniz. Allah hakkındaki gerçek, O nun varlığıdır. O hep var oldu. Allah, şeyleri yaratmadan önce var olmuştur. Hala bir şeyler yaratıyor. Şimdi gördüğünüz her şey Allah tarafından yaratılmıştır.

Yaşadığımız hayatın mucizevi taraflarına bakın.

Siz, kardeşleriniz, yaradılışınız, mevsimler, hayvanlar, ağaçlar, mantık, matematik, fizik, yerçekimi, yediğiniz içtiğiniz şeylerin tadı. Her şey tesadüf mü sizce ? Her yerde Allah’ın nimeti var. Allahı kalbinizle görebilme ölçüsü, mantık, günah, uygulama, başkalarına yardım etme, kendinize ve başkalarına uyum sağlamış, asil bir hayatı yaşamak anlayışına dayanır. O bir maddi varlık değil, o da bizim duyusal algımızın haricinde. Her gün Allahın tecellisini görürüz. Hayvanlarda, bitkilerde, gökyüzünde, başka insanlarda.

Gelelim sorunuza çoğu insanın bu şüphe evrelerinden geçtiğini söyleyelim. Açıktır ki, insan, Allaha inanmak için her zaman resmi bir kanıt ister. Allah’ın Kuran da, bizlerle iletişim kurmasına dair fiziksel işaretler vereceğini söyleyen hiçbir bölüm yoktur. Peygamberleriyle bile vahiy yoluyla iletişime geçmiştir. O na seslenin. O sizi duyacaktır. Allah var. Onun varlığını, onu reddeden mantıktan daha fazla işaret eden daha fazla mantık var. Mevcut zihinsel durumunuzda karar vermeyin. Sorularınıza zaman tanıyın ve cevaplar yakında açığa çıkacaktır. Ama, bir kafirin bakış açısına göre Allahı görmüyorsunuz duymuyorsunuz diye O na iman etmekten vazgeçmeyin. Allah şekilsizdir. Hiçbir vizyon Onu kavrayamaz. O, insanın görsel yeteneklerinin ötesinde. Ruhani olarak peygamberleriyle bir araya geldi. Onu da görmediler.

Allah, sizi iman etmeye çalışmaz. Sizin iman etmenizi bekler. Şu anki inancınızdan şüphe etmek tamamen normal bir şeydir ve imanınızın canlı olduğunu ve inançlarınızı sorguladığını gösterir. Allah ın kavramı daima temel meseledir, ancak kişi evreni keşfettiğinde gerçeği, gerçek gerçekliği keşfeder. Kişi ona şeyler açık olduğunda tatmin olur.

Her insan Müslüman olmalıdır. İslam her insana aittir. İslam yalnızca belirli bir ırk veya uyruk için bir Din değildir. İslam bütün insanlar içindir. İslam senin içindir. Allaha inanmak için bir mucizeye ihtiyacınız mı var? Kuranı kerimin mealini okuyun. Yaratılan her nesne, Sonsuz bilgeliği, rahmetini ve gücünü ilan eder. Yalnızca insan kör, sağır ve aptaldır. Aksi takdirde, insanoğlu her dakika ve hayatının her saniyesinde Allahın varlığını hissedecektir.