2006 ve 2007 yıllarında 2 düşük yaşadım. pıhtılaşma testini en az 3 düşükten sonra istiyorlar ama benim yaşım 33 tü ve 3. düşüğü beklemeye niyetim yoktu tabi... doktora 3 düşük yaşadım dedim ve bu genetik testi yaptılar. mthfr heterozigot olduğum ortaya çıktı. bundan sonra çok rahat hamile kalan ben, ne olduysa 6-7 ay hamile kalamadım. sonra gittiğim bir doktor yaşın ileri daha fazla beklemeyelim, tedaviye başlayalım dedi ve 2008 yılında 2 ay gonaphene ve çatlatma iğnesi oldum. tabi yine hamilelik yok... 3. ay kontrole gittiğimde ilaçlar yumurtalıklarımı aşırı uyardığı için nurtopu gibi kocaman kistlerim oluştu, doktor yeniden ilaç veremem bir dahaki ay gel, ilaca devam ederiz dedi. ben de nasıl olsa bu kistlerle hamile kalamıycam diye stres yapmadım, hatta adetim bitince bir süre ilaç kullandığım için eşimle uzun süre ilişkiye de girmedim, herhalde bir sonraki adetime 8-10 gün kala ilişki yaşadım (tam hatırlamıyorum🙂) hatta ramazan ayıydı, sonra adet olmadım, 1-2 gün geçti idrar testi de negatif, 4-5 gün geçince kana baktırayım dedim. hcg 25 çıktı, çok düşüktü, 2 gün sonra tekrar test yaptırdım sonuç 78 gibi bir rakam çıktı ve hamileydim, hala bunun mucize olduğunu düşünüyorum. imkansız gibi bir şeydi, hamileliği öğrenir öğrenmez kan sulandırıcı iğne ve coraspin 100 başladım. Rabbime çok şükür 4 yaşında çok sağlıklı bir kızım var, şimdi ikinciyi düşünüyorum, bakalım hayırlısı...