Karnıbahar Turşusu tarifi

handanca

Daimi Üye
Yönetici
Karnıbahar Turşusu tarifi
turşu tarifleri karnıbahar turşusu tarifi karnibahar tursusu karnıbahar turşusu nasıl yapılır


Dileyene sade dileğene kırmızı lahana katarak oluşturacağınız bu turşumuz her şekli ile süper ötesiii..

Ben Kırmızı lahana, karnıbahar, taze kırmızı biberle karışık yapıyorumm..


MALZEMELER
1 adet karnabahar
1/2 çay bardağı iri turşuluk tuz (küçük çay bardağı)
1/2 çay bardağı sirke
1/2 limon veya nohut kadar limon tuzu
1 baş sarımsak
4 adet havuç
2-3 yaprak mor lahana
1 litre kaynayıp soğutulmuş su (tuz ile birlikte kaynayacak )
suyu az gelirse tekrar aynı ölçüde kaynatılıp soğutulacak.

YAPILIŞI
Karnabaharlar kaynayan tuzlu suda çok az haşlanır, soğutulur. Kaynayıp soğutulan tuzlu su bir kavanoza doldurulur, içine karnabaharlar , soyulup verev kesilen havuçlar , sarımsaklar eklenir
üzerine sirke ,limon, ve mor lahana eklenip kavanozun kapağı sıkı bir şekilde kapatılır. Sıcak bir ortamda 10 gün sonra yemeye hazır olur .




 
Handan ablaaa, annem dedi ki eğer varsa akşama bir tabak turşu verecekmişsin bana

Turşuyu çok severim ben, karnıbahar turşusu henüz hiç yemedim Ama eminim ki senin dediğin gibi, çok lezzetlidir

Tarifini paylaştığın için tşkler canım handanım
 
Karnıbaharı annem kızartır genellikle.. Bende artanları haşlamaya bile gerek duymadan, hemen bir kavanoza turşu yaparım... Annenize feda olsun adminim...