Karnıbahar Turşusu tarifi

  • Konbuyu başlatan handanca
  • Başlangıç tarihi
handanca

handanca

Daimi Üye
Üye
Karnıbahar Turşusu tarifi
turşu tarifleri karnıbahar turşusu tarifi karnibahar tursusu karnıbahar turşusu nasıl yapılır
meleklermekani11-2138.jpg


Dileyene sade dileğene kırmızı lahana katarak oluşturacağınız bu turşumuz her şekli ile süper ötesiii..

Ben Kırmızı lahana, karnıbahar, taze kırmızı biberle karışık yapıyorumm..


MALZEMELER
1 adet karnabahar
1/2 çay bardağı iri turşuluk tuz (küçük çay bardağı)
1/2 çay bardağı sirke
1/2 limon veya nohut kadar limon tuzu
1 baş sarımsak
4 adet havuç
2-3 yaprak mor lahana
1 litre kaynayıp soğutulmuş su (tuz ile birlikte kaynayacak )
suyu az gelirse tekrar aynı ölçüde kaynatılıp soğutulacak.

YAPILIŞI
Karnabaharlar kaynayan tuzlu suda çok az haşlanır, soğutulur. Kaynayıp soğutulan tuzlu su bir kavanoza doldurulur, içine karnabaharlar , soyulup verev kesilen havuçlar , sarımsaklar eklenir
üzerine sirke ,limon, ve mor lahana eklenip kavanozun kapağı sıkı bir şekilde kapatılır. Sıcak bir ortamda 10 gün sonra yemeye hazır olur .

meleklermekani18-4872.jpg



 
M

Misafir

Forum Okuru
Handan ablaaa, annem dedi ki eğer varsa akşama bir tabak turşu verecekmişsin bana :D:D

Turşuyu çok severim ben, karnıbahar turşusu henüz hiç yemedim:) Ama eminim ki senin dediğin gibi, çok lezzetlidir :)

Tarifini paylaştığın için tşkler canım handanım :)
 
handanca

handanca

Daimi Üye
Üye
Karnıbaharı annem kızartır genellikle.. Bende artanları haşlamaya bile gerek duymadan, hemen bir kavanoza turşu yaparım... Annenize feda olsun adminim... :)
 

Benzer İçerikler

*MeleK*
Cevaplar
0
Görüntüleme
9K
*MeleK*
Hayalet
Cevaplar
0
Görüntüleme
2K
Hayalet
Hayalet
*MeleK*
Cevaplar
0
Görüntüleme
5K
*MeleK*
DeRyAaLı
Cevaplar
1
Görüntüleme
2K
tarçın06
tarçın06
Üst