Katlı açma

narçiçeğimm

Daimi Üye
Üye
Katlı açma
melekler bu tarifi sizlerle paylaşmak istedim şimdiden afiyet olsun...!!

Malzemeler:


  • 2 yumurta (1 tanesinin sarısı üzeri için ayrılacak)
  • yarım su bardağı sıvıyağ
  • 2 bardak süt (1 bardağı mayayı eritmek için ılıtılacak)
  • 1 paket yaşmaya
  • 1 kiloya yakın un
  • 1 kaşık şeker
  • 1 kaşık tuz
  • 1 paket yumuşak margarin
  • susam



Yapılışı:
Sütün 1 bardağını ılıtıp mayayı eritin,unu yoğurma kabına alıp ortasını havuz yapıp diğer malzemeleride koyup hamuru yoğurun.hamuru önce 2 ye sonrada her bezeyi 6 ya bölüp 12 beze elde edelim 1 paket margarinide 10 parçaya bölüp 6 bezeyi tabak kadar açıp 5 katına margarin sürüp en üste sürmeden 6 katı birden açın sigara böreği gibi kesip malzemeyi koyup kıvırın aynı işlemi diğer 6 bezeyede uygulayıp tepsiye dizin 1 saat kadar beklettikten sonra yumurta sarısı sürüp susam ekip fırınlayın.
 
Ayyyy nar sabah sabah heleki daha acim, yapilirmi bu simdi offfff Hamileyiz heralde demi Off olsada yesem valla Ellerine saglik....
 
Ben yaptimm yedim bileee bence super bir tarif herkes denesin derim... bende sut kalmamisti yogurt ve ilik suyla yaptim gayet guzel oldu ama , bu hamurun hakki suttur yani Resmini bile cektim buyrun, Tarif icin tesekkurler nar cicegi