Kayseri ye özgü yağlama...

Hayalet

Üye
Üye
Kayseri ye özgü yağlama...
kayseri yaglama kayseri yağlama yaglama yöresine ait yemekler yağlama
5 su bardağı un
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı maya
1 tatlı kaşığı tuz
Yeterince ılık suSOS İÇİN:
250 gr kıyma
2 büyük soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
100 gr margarin
2 adet sivri biber


Kırmızı biber
maydanoz
YAPILIŞI:
Kuru maya un ile karıştırılır. Sonra diğer hamur malzemeleri katılıp yumuşak bir hamur yapılır.15-20 dakika bekletilir. Hamurdan bezeler alınıp,tabak büyüklüğünde açılıp yağsız teflon tavada pişirilir. Bir tavada kıyma, soğan, biber ve maydanoz kavrulur. İçerisine salça eklenip karıştırılır. 1 çay bardağı kaynamış su eklenip,biraz pişirilip ateşten alınır.Pişirilen hamurlar bir tepsiye konur.Üzerine karışımdan sürülür. Aynı işlem harç bitene kadar devam eder.Üçgen şeklinde dilimlenerek servis yapılır. Afiyet olsun.






















 
eşim kayserili ama henüz bunun tadına bakmak nasip olmadı bir daki gidişime söl,mde ısmarlasınlar.... paylaşım iiçin teşekürler..