selam arkadaşlar.bende bu ay ilk defa klomen tedavisine başladım ama 11. gün yumutalarım 10mm,11mm falan olmuştu..
sizce çok mu küçük..??
birde sizden doktorunuz östrojen seviyesini istemişmiydi..??
benim oda çok düşük çıktı.83 çıktı..bugün doktor kontrolüm var galiba bizim bu ay tutmayacak yaa🙁(
Benim 9. Gunde 10-11 mm arasiydi, ama ben 27 gunde bir adet goruyorum, sen 30 gunde bir goruyosan mesela tam ortasinda 20mm ulasicak demek oluyor ( gunde 2 mm buyuyerek) ki bence normal
slm herkese, maalesef bklediğim gibi olmadı regl oldum,dr klomene devam dedi tekrar başladım,kısmet napalım Rabbim yardımcımız olsun.geçen ay deneyim kazandım en azından o yüzden yumurtanın çaylama gününü iyi takip ederim inşallah.seastarh sende durumlar nasıl?
merhaba kızlar, bende uzun bir aradan sonra yine buraya döndüm. belki hatırlayanlarınız vardır ağustos ve eylül ayında klomenle yumurta takibi yaptırmıştım, oluşan yumurtalar çatlamıştı ama hamile kalamadım malesef. ondan önce de geçen sene mart ayında klomenle hamile kalmıştım ama 2 aylıkken kalbi durduğu için kürtaj olmak zorunda kalmıştım. Yani 1 seneyi geçti bebek sahibi olmayı bekliyorum ama henüz kısmet olmadı.. bu ay adet söktürücü kullanarak adet oldum, çünkü yaklaşık 3 aydır adet olamıyordum. ve klomen vs kullanmadan yine doktoruma gittim addetimin 13. günü yumurtalar ne durumda bir baksın diye. Yine bir polikisti yapıyla karşılaştık birsürü yumurta vardı hepsi küçük, bir tanesi belki büyüyebilir dedi 13. günde 13 mm idi. Fakat dün 17. günde tekrar gittiğimde yandaki ufak yumurtalar bunuda baskılamış ve 11 mm ye gerilemiş. Bu aradda 4 tane başka yumurtalar 10 mm olarak 4 tane büyümüş. yani saçma sapan bir yumurta büyümesi/büyüyemesi PCOS sorunum var. Doktor adet olunca tekrar birkez daha klomen deneyelim olmazsa tüp bebek öneriyorum dedi. Tüp bebek duyunca kendimi çok kötü hissettim. Moralimi bozmamaya çalışıyorum ama daraldım. Ben daha önce bir kez hamile kaldım klomenle. ama 1 senedir de tekrar kalamıyorum. şimdi tüp bebek yaparım o da tutmazsa yada
tutar da düşerse gibi tedirginliklerim var. Arkadaşlar yoruldum çok üzgünüm
Cok iyi anliyorum seni, insan tup bebeki duyunca bi kotu oluyo nedense,oysaki tam tersi derdimize bi derman oldugu icin sevinmeliyiz, belki de kaderde o var, ikiz tup bebekler var mesela🙂 yasadigin deneyim seni biraz daha tedirgin hale getirmis, ama sanirim her anne adayinda (heleki hamilelik zor olmussa)bunlar oluyor, ben daha hamileligin yanina yaklasamamisken " ya dogumda soyle olursa" filan gibi kafamda bi suru seneryo yaziyorum,tup kismina odaklanma bence, onun yerine karnini kocaman olmus hayal et mesela🙂
merhaba kızlar, bende uzun bir aradan sonra yine buraya döndüm. belki hatırlayanlarınız vardır ağustos ve eylül ayında klomenle yumurta takibi yaptırmıştım, oluşan yumurtalar çatlamıştı ama hamile kalamadım malesef. ondan önce de geçen sene mart ayında klomenle hamile kalmıştım ama 2 aylıkken kalbi durduğu için kürtaj olmak zorunda kalmıştım. Yani 1 seneyi geçti bebek sahibi olmayı bekliyorum ama henüz kısmet olmadı.. bu ay adet söktürücü kullanarak adet oldum, çünkü yaklaşık 3 aydır adet olamıyordum. ve klomen vs kullanmadan yine doktoruma gittim addetimin 13. günü yumurtalar ne durumda bir baksın diye. Yine bir polikistik yapıyla karşılaştık birsürü yumurta vardı hepsi küçük, bir tanesi belki büyüyebilir dedi 13. günde 13 mm idi. Fakat dün 17. günde tekrar gittiğimde yandaki ufak yumurtalar bunuda baskılamış ve 11 mm ye gerilemiş. Bu aradda 4 tane başka yumurtalar 10 mm olarak 4 tane büyümüş. yani saçma sapan bir yumurta büyümesi/büyüyemesi PCOS sorunum var. Doktor adet olunca tekrar birkez daha klomen deneyelim olmazsa tüp bebek öneriyorum dedi. Tüp bebek duyunca kendimi çok kötü hissettim. Moralimi bozmamaya çalışıyorum ama daraldım. Ben daha önce bir kez hamile kaldım klomenle. ama 1 senedir de tekrar kalamıyorum. şimdi tüp bebek yaparım o da tutmazsa yada tutar da düşerse gibi tedirginliklerim var. Arkadaşlar yoruldum çok üzgünüm
çok teşekkürler harman, moral verdiğin için. Dün sabah biraz ağlamaklıydım ama sonradan tüp bebek fikrine de alıştırdım kendimi. Dediğin gibi belki ikiz olur 🙂 Bakalım şubat ayında adet olunca tekrar bir klomen denemesi yapıcam inş bu sefer kalırımda tüp bebek aşamasına gerek kalmaz. Bana doktor aşılama önermedi direk tüp bebek dedi. Eşimde sperm sorunu olmadığı için sorunumuz sadece yumurtayla spermin bi şekilde birleşememesi olarak gördüğü için tüp bebek daha garanti olur dedi. Ama başka doktorlara da bir sorayım diyorum. Senin durumun nasıl bu ay hamilelik bekliyormusun?
çok teşekkürler harman, moral verdiğin için. Dün sabah biraz ağlamaklıydım ama sonradan tüp bebek fikrine de alıştırdım kendimi. Dediğin gibi belki ikiz olur 🙂 Bakalım şubat ayında adet olunca tekrar bir klomen denemesi yapıcam inş bu sefer kalırımda tüp bebek aşamasına gerek kalmaz. Bana doktor aşılama önermedi direk tüp bebek dedi. Eşimde sperm sorunu olmadığı için sorunumuz sadece yumurtayla spermin bi şekilde birleşememesi olarak gördüğü için tüp bebek daha garanti olur dedi. Ama başka doktorlara da bir sorayım diyorum. Senin durumun nasıl bu ay hamilelik bekliyormusun?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?