Ay bende dedim şimdi burda ne tarifler vardır diye, hatta tarif almak için girdim fosss
😕
Üzülme Asi'm, ben bir defa denedim, ama düdüklü tencere yandı.
Şmdi
düdüklü tencerenin yanmamasından öncesine kadar olanı anlatacam sana
Suyunu sen ayarla, tarifi benden suyu senden olsun, bu fasulyenin de adı Rüya Asi kurusu olsun
Bilipte tarifi, bize vermeyenlerde çatlasınnn :hıh:
Malzemeleri veriyorum. (kağıt kalem al, not al)
1: Porsiyona göre fasulye
2: Kuşbaşı et. (miktarı sana kalmış)
3: İki adet büyükbaş kuru soğan (büyükbaş inek öküz gibi mi oldu ne
) Neyse
4: Biber ve domates salçası
5: İki adet domates
6: Yeşil biber
7: Sıvı yağ
8: Tuz ve karabiber
Yemeğimizin yapılışı
Kuru fasülyeyi, bir gece öncesinden yada bir kaç saat öncesinden ıslıyoruz. Daha sonra ıslattığımız fasulyeyi, bol su ile yıkıyoruz. Normal bir tencereye alıyor, üzerine sıcak su katıp, ocağın altını yakıyoruz. Fasulyeler, kırışana kadar kaynayacak.
Fasulyeler kaynarken, biz etimizi kavuruyoruz, o ara soğanları normal boyutta doğruyoruz. (arada eti karıştırmayı unutma) Doğradığımız soğanları bir kaba alıyor ve yeşil biberlerimizi ince ince doğruyoruz (ocağın altını kıs, sen doğrarken yanmasın etler) Biberleride ince ince doğradıktan sonra, iki adet domatesi rendeliyoruz.
Sonrasında, kavrulan etin üzerine hafif yağ döküyoruz, soğanlarıda atıyoruz üzerine bir iki karıştırıp, biberleride ilave ediyoruz. Biber ve soğanda kavrulunca, rendelenmiş domatesi de döküyoruz. Pardon salçayı, domatesten önce katıyorduk. (tarif yazarken bile yemeği bozdum ama idare et) Hah ne diyordum, salşayıda kattık mı, güzelll şimdi ise salkçayı eritiyoruz domatesi döküyoruz. Bir güzel domateste kavrulunca, altını kapatıp, düdüklüyü çıkartıyoruz. Fasulyelerde kırıştı, bu arada, onlarıda süzüp, sosu ve fasulyeyi düdüklüye alıyoruz. Gerisini bilmiyorum, buraya kadar