Kuru Fasulye Tarifi Verebilirmisiniz ?

ASİMELEK

Daimi Üye
Üye
Kuru Fasulye Tarifi Verebilirmisiniz ?
yemek tarifleri kuru fasulye tarifi nasıl yapılır malzemeler hakkında bilgi için yazımıza buyrun melekler
Arkadaşlar merhaba;

Acemi bir evli bayan olarak Sizden bir bilgi öğrenmek gerek :D:D yemek yapmayı evlendikten sonra öğrendimm ve kendimi bayağı geliştirdim ama hayatımda hiç kuru fasulye yapmadım ben :D:D

kuru-39a.jpg


nette gezinip tarif bulmak yerine denemiş güvenirlir siz meleklerden tarif almayı düşündümm :D:D

hiç bilmiyorum değil tabikisi çat pat biliyorum kuru fasulyeyi ama hiç yapmayı denemdedim :D:D

şimdi siz bana eğer yazarsanız kuru fasulye nasıl yapılır, içine ne koyulur, nasıl güzel pişirilir, püf noktası nedir çok mutlu olurum :D:D

yanında https://www.meleklermekani.com/pilavlar/177310-tavuklu-pilav.html ile nasıl olur sizce ?

hadi tariflerinizi bekliyorum melekler :D:D
 
Ay bende dedim şimdi burda ne tarifler vardır diye, hatta tarif almak için girdim fosss:S

Üzülme Asi'm, ben bir defa denedim, ama düdüklü tencere yandı. :D:D:D:DŞmdi düdüklü tencerenin yanmamasından öncesine kadar olanı anlatacam sana:D:D:D:DSuyunu sen ayarla, tarifi benden suyu senden olsun, bu fasulyenin de adı Rüya Asi kurusu olsun:D:D Bilipte tarifi, bize vermeyenlerde çatlasınnn :hıh:

Malzemeleri veriyorum. (kağıt kalem al, not al)
1: Porsiyona göre fasulye
2: Kuşbaşı et. (miktarı sana kalmış)
3: İki adet büyükbaş kuru soğan (büyükbaş inek öküz gibi mi oldu ne:hmm:) Neyse
4: Biber ve domates salçası
5: İki adet domates
6: Yeşil biber
7: Sıvı yağ
8: Tuz ve karabiber

Yemeğimizin yapılışı

Kuru fasülyeyi, bir gece öncesinden yada bir kaç saat öncesinden ıslıyoruz. Daha sonra ıslattığımız fasulyeyi, bol su ile yıkıyoruz. Normal bir tencereye alıyor, üzerine sıcak su katıp, ocağın altını yakıyoruz. Fasulyeler, kırışana kadar kaynayacak.
Fasulyeler kaynarken, biz etimizi kavuruyoruz, o ara soğanları normal boyutta doğruyoruz. (arada eti karıştırmayı unutma) Doğradığımız soğanları bir kaba alıyor ve yeşil biberlerimizi ince ince doğruyoruz (ocağın altını kıs, sen doğrarken yanmasın etler) Biberleride ince ince doğradıktan sonra, iki adet domatesi rendeliyoruz.

Sonrasında, kavrulan etin üzerine hafif yağ döküyoruz, soğanlarıda atıyoruz üzerine bir iki karıştırıp, biberleride ilave ediyoruz. Biber ve soğanda kavrulunca, rendelenmiş domatesi de döküyoruz. Pardon salçayı, domatesten önce katıyorduk. (tarif yazarken bile yemeği bozdum ama idare et) Hah ne diyordum, salşayıda kattık mı, güzelll şimdi ise salkçayı eritiyoruz domatesi döküyoruz. Bir güzel domateste kavrulunca, altını kapatıp, düdüklüyü çıkartıyoruz. Fasulyelerde kırıştı, bu arada, onlarıda süzüp, sosu ve fasulyeyi düdüklüye alıyoruz. Gerisini bilmiyorum, buraya kadar :tsk:
 
Ay bende dedim şimdi burda ne tarifler vardır diye, hatta tarif almak için girdim fosss:S

Üzülme Asi'm, ben bir defa denedim, ama düdüklü tencere yandı. :D:D:D:DŞmdi düdüklü tencerenin yanmamasından öncesine kadar olanı anlatacam sana:D:D:D:DSuyunu sen ayarla, tarifi benden suyu senden olsun, bu fasulyenin de adı Rüya Asi kurusu olsun:D:D Bilipte tarifi, bize vermeyenlerde çatlasınnn :hıh:

Malzemeleri veriyorum. (kağıt kalem al, not al)
1: Porsiyona göre fasulye
2: Kuşbaşı et. (miktarı sana kalmış)
3: İki adet büyükbaş kuru soğan (büyükbaş inek öküz gibi mi oldu ne:hmm:) Neyse
4: Biber ve domates salçası
5: İki adet domates
6: Yeşil biber
7: Sıvı yağ
8: Tuz ve karabiber

Yemeğimizin yapılışı

Kuru fasülyeyi, bir gece öncesinden yada bir kaç saat öncesinden ıslıyoruz. Daha sonra ıslattığımız fasulyeyi, bol su ile yıkıyoruz. Normal bir tencereye alıyor, üzerine sıcak su katıp, ocağın altını yakıyoruz. Fasulyeler, kırışana kadar kaynayacak.
Fasulyeler kaynarken, biz etimizi kavuruyoruz, o ara soğanları normal boyutta doğruyoruz. (arada eti karıştırmayı unutma) Doğradığımız soğanları bir kaba alıyor ve yeşil biberlerimizi ince ince doğruyoruz (ocağın altını kıs, sen doğrarken yanmasın etler) Biberleride ince ince doğradıktan sonra, iki adet domatesi rendeliyoruz.

Sonrasında, kavrulan etin üzerine hafif yağ döküyoruz, soğanlarıda atıyoruz üzerine bir iki karıştırıp, biberleride ilave ediyoruz. Biber ve soğanda kavrulunca, rendelenmiş domatesi de döküyoruz. Pardon salçayı, domatesten önce katıyorduk. (tarif yazarken bile yemeği bozdum ama idare et) Hah ne diyordum, salşayıda kattık mı, güzelll şimdi ise salkçayı eritiyoruz domatesi döküyoruz. Bir güzel domateste kavrulunca, altını kapatıp, düdüklüyü çıkartıyoruz. Fasulyelerde kırıştı, bu arada, onlarıda süzüp, sosu ve fasulyeyi düdüklüye alıyoruz. Gerisini bilmiyorum, buraya kadar :tsk:


oyyyy ben önce seni sonra kuru kuru rüya asi kurusunu erim hahaha ayy çok güzel olmuş bende böle yaptım ama sölemesi ayıp ben pastırma ile yaptımmmmm.

seni tebrik ediyorumm sonrada teşekkür ediyorummkuru fasulye yapmasını bilipde bana tarif vermeyenleri de kınıyorum :hıh:
 
Geri
Üst