kıslar dün bi maklube yapayım dedim nasıl olmuş bi bakın bakalım ben ve özellikle eşim cok beğendi
Lavişim Maklube Tarifi:
Öncelikle 200 gr kuşbaşını iyice kavurdum sonra 2 su bard pirinc yıkadım ılık suda beklettim kavurduğum etin üzerine pirincin yarısını döşedim onun üzerine daire daire kesip kızarttığım patatesleri döşedim isteyen bezelye havuc ta döşeyebilir sonra onun üzerine yine pirinci döşedim düzelttim ve üzerine tuz döktüm göz kararı sıcak su olarakta 2 bardan pirince 4 bardak sıcak su koydum kapağını kapattım suyunu cekene kadar pişti sonra demlemeye aldım altta resmini paylaşacağım
ya esasen benim tencere yanlış secim oldu görünüş olarak en üstte etler görünecekti ama dağıldı bende elimle şekil verdim idare edin artık
balığı ben sosluyorum pul biber kekik tuz karabiber sonra ince dilim dilim soğan ve sarmısakla bekletiyorum bi yarım saat süper bi tat oluyo yanına da salata dediğin gibi bide soğan kıyacaksın maydonozlu sumaklı filan oo süper oluyo tabi değişmez tat rokaaaaaaa
hehe ama bence bölede güzel gözüküyo.yemeğin tadından ziyade tabağı süslemekte çok önemli ve masayı güzel süslemek.ben misafir varken yemek odasını acayip süslerim ve yemekleride
maklubeyi makbule diye okudum ha diyom makbuleyi nasıl yapmış nedemek istiyo bu kıs ağzım sulandı nen süper görünüyo ellerine sağlık canım bi gün bende deneyecem