kuru fasulye tarifi sucuklu kuru fasulye tarifi sucuklu nasıl yapılır fasülye
Yukarda gördüğünüz benim yaptığım arkadaşlar.Harika oldu gerçekten .Şiddetle tavsiye ederim.Eşim parmaklarını yedi 🙂
Malzemeler:
*
2 su bardağı kuru fasulye,
*
1 büyük soğan,
*
yarım kangal sucuk,
*
1 tepeleme kaşık salça,
*
karabıber kırmızı biber, tuz,
*
1 çay bardağı sıvı yağ,(küçük boy)
Hazırlanışı:
Kuru fasulyeyi geceden ıslatın. Şisen fasulyeleri düdüklü tencerede haşlayıp suyunu süzün.( ben haşladığım suyu süzmeyi tercih ediyorum gaz yapmaması için). Ayrı bir tencerede 1 tane soğanı ince ince doğrayın sıvı yada kavurun. Daha sonra yuvarlak doğranmış sucukları ekleyip kavurmaya devam edin. Salcasını ekleyip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin. Baharatlarını ve tuzunuda ekledikten sonra haşlanmış fasulyeleri katıp üzerini geçecek kadar sıcak su dökün. Kısık ateşte 15 dakika kadar pişirin.
Ben yemekten hiç anlamıyorum. O yüzden tarifi şimdi okumadım tam. Malzemelere baktım. Yarın ayık kafayla bakacağım tarife 😀 ve anneme yapacağım hehehe 😀 Sağol canım benm yaa çok makbul geçti. Resim de koymuşsun harika görünüyor