Buna sanırım en iyi ben cevap yazabilirim...
bende lisedeyim ve bende okulu bıraktığımı söylemiştim ama sonra geri döndüm...Önce kararına kesinlikle saygı duyduğunuzu gösterin.O ndan beklentilerinizi değil de , ilerde onu nerde görmek istediğinizi anlatın.Ama böyle ikna etmek çin değil gerçekten onu gelecekte hayal ettiğiniz şekilde...
ve en önemlisi seçenekler sunun...
Okul değiştirmek gibi...Ama kesinlikle üzerine gitmeyin kesinlikle bu sadece ters teperr o kadar...
Ben büyüdümm demek oluyo bu biraz.Okumazsa muhtemelen çalışıcak böylece kendi parasını dolayısıyla da kendi hayatını kurmuş olacak.Bu da hayatının bütün iplerini bütün seçimlerini ele almak oluyor.Bir nevi ailenin , kendi hayatına müdahale etmesini engellemek...
Benim çocuğum bunları düşünmez,düşünemez,evde baskı yok , bilmem ne demeyin...Bunu herkes düşünür ama herkes.Ben öyle dediğimde benim ailemde çok şaşırmıştı üzülmüştü falan...Ha birde mümkünse, okumayıp çalışsa bile gene pek birşeyin değişmeyeceğini , sadece hayatının daha çok monotonlaşacağını ama ailede ki rollerin değişmeyeceğini kibarca açıklarsanız bence işe yarar