Şıpıdıkla Her Telden Sohbet Fun Club

ben baldemin kıbrıs tatlısını yapacağım öyle durumlar için aklımda canım revani de olabilir
 
Kıbrıs tatlısı

Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • yarım su bardağı şeker
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı galete unu
  • 1 su bardağı kırılmış ceviz
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • bir paket kabartma tozu
Kreması için
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı nişasta
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti
Şerbeti için
  • 2 su bardağı su
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
Hazırlanışı
Öncelikle şerbeti yapın, çünkü kekin üzerine şerbet soğuk dökülecek. Bir tencereye suyu ve şekeri dökün, kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp 15-20 dakika daha kaynatın. Şerbet hazır olunca altını kapatın ve vanilyayı ekleyip soğuması için bekletin.
Keki için yumurtaları ve şekeri iyice çırpın, diğer malzemeleride ekleyip karıştırın. Yağlanmış bir tepsiye (ben büyük kare borcam kullandım) dökün.
170 derece fırında 30 dakika pişirin. Fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbeti üzerine dökün, soğuması için bekletin.
Kreması için krem şanti hariç diğer malzemeleri bir tencerede muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Altını kapatın, toz krem şantiyi ekleyin ve blendırla 5 dakika çırpın.
Soğumuş şerbetli kekin üzerine bu kremsi muhallebiyi dökün. Üzerine bolca hindistan cevizi (ben ceviz serptim)serpin. Buzdolabında 2-3 saat bekletip servis yapın.

(alıntıdır)

not: ben hamuruna biraz daha az şeker koydum
 

iyi fikirr kuzu şöyle gelinliğini bi konuştur bence şekerpare yap çok güzel oluyor üstünede hindstan cevizi ile süsle ortalarına da fındık koyy leziz oluyorr çikolata sossuylada süsleyip servis yapabilirsin tabaklarda yada ortalarına çok az kremada koyabilirsin şerbetini döktüktan sonra süsleme amaçlı.yapılışı çok basit standart canım netten buluruz bende yaptım ama ölçüler aklımda yok🙁