Şıpıdıkla Her Telden Sohbet Fun Club

[h=3]Patates Mantısı için malzemeler[/h]
  • 6 Adet Patates
  • 1 Su b. Yoğurt
  • 3 Çorba k. un
  • 3 Yumurta
  • 1 Paket kabartma tozu
  • 2 Çorba k. tereyağı
  • 2 Çorba k. sıvıyağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
Üzeri için:
  • 200 gr. kıyma
  • 1 kase yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 1 Çorba k. tereyağı
  • Toz kırmızı biber

[h=3]Patates Mantısı yemek tarifi[/h]Patatesleri rendenin salys kesen bölüyle rendeleyin. Üzerine 1 su bardağı yoğurt, 3 adet yumurta, 3 çorba kaşığı un kabartma tozu, tereyağı, sıvıyağ, tuz,karabiber ve pulbiber ilave ederek hapsini karıştırın. Fırın kabına karışımı boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 decelik fırında pişirin. Üzeri için ise 200 gr kıymayı kavurun.

Fırında patates mantısını çıkartın ve üzerine kıymayı alın. Kıymanın üzerine 1 kase çırpılmış yoğurdu ilave edin. Tavada 1 çorba kaşığı tereyağını ve toz kırmızı biberi eritin. Yoğurdun üzerine tereyağını ilave ederek servis edin.

- - - Updated - - -

Kızlar bu tarifi deneyin çok pratik 🙂
 

Malzemeler:
6-7 adet patates
4-5 adet havuç
1 kase yoğurt
2-3 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı

Süslemek için;
Havuç dilimleri, maydanoz ve siyah zeytin parçaları

Yapılışı:
1. Patatesleri haşlayın, ılıkken iyice ezin, Biraz zeytinyağı, tuz ve karabiber ile tatlandırıp servis yapacağınız kaba bastırarak yerleştirin.
2. Havuçları rendeleyin. Çok az zeytinyağı ile hafifçe soteleyin. Tuzunu ilave edin. Patatesin üzerine yayın.
3. Bu arada sarımsakları tuzla ezip yoğurtla karıştırın. Soğuyan havuç katmanının üzerine yoğurtu dökün.

Bu da kıymasız tarifi 🙂