Merhaba Gülten,
Günümüz de herşeye bir sürü bilmediğimiz zararlı katkılar koymaları bizi daha doğal katkısız yiyeceklere yöneltmesi çok doğal ve mümkün olduğu kadar hazır hiçbir şey tüketmemeliyiz çünkü hazır gıdaların neredeyse tamamında katkılar var hiç yoksa için de uzun süre bozulmadan kalmasını sağlamak için katkı koyuyorlar. Biz de en azında evde yapabileceklerimizi eve yapalım değil mi. Tutmayan yoğurdu peynir yapmak için ; geniş bir tencereye koyuyoruz kaynatmaya başlıyoruz , içine her 1 kilo başına 1/3 oranında sirke koyuyoruz ve süt kesilmeye başlıyor iyice sütü kestikten , oluşan peyniri iyice süzüyoruz sonra temiz bir tülbente alıyoruz ve sıkıp süzülmeye bırakıyoruz daha sonra peyniriniz hazır afiyet olsun