Canım, öncelikle bunu dert etmen gereksiz demek isterim. Ama nasıl rahat edeceksen öyle de yapmalısın 🙂
Annem, ben kendimi bildim bileli gözlük kullanır ve gözleride ileri derece rahatsızdır.
Biz geçen sene, yakın aile dostumuz olan gözlükçümüze gittik, annemin göz kontrolü ve gözlük değişimi için. Annem de artık gözlüklerinden sıkıldığı için, lens almak istedi. Annem emekli bu arada... Gözlükçümüz lensleri SSK karşılasın diye, tanıdık bir dokdora gönderdi ve anneme lens fiyatlarına uysun diye yakın ve uzak gözlükler olmak üzere ikisini birden yazdırdı. Sonuç olarak anneme ugun olan lensleri aldık, ilk denemesini gözlükçüde yaptık. 🙂
Daha sonrasında ise annem lensleri o günden sonra hiç takamadı 🙂 Çünkü lens takmayı başarmadı, görme sorunu değil, tamamen beceriksizliği yüzünden yani 🙂 Ahh annecim, heveside içinde kaldı 🙂
Lensler, gözlük kadar uzun süreli değildir bilgin olsun. Eğer ki tanıdığın bir gözlükçü var ise bu konuda sana yardımcı olurlar. Ve birde lens takma konusunda marifetli olman lazım 🙂 Aslında basit bir olay, benim çok yakın bir arkadaşım yıllardır gözlük yerine lens alıyor 🙂 Şip şak takıyor, çıkartıyor 🙂