Anneler İşte yapmanız gerekenler..

KızılÖtesi

Aktif Üye
Üye
Anneler İşte yapmanız gerekenler..

Ailelerin Yaptığı 10 Büyük Hata



"Ailelerin çocuk yetiştirirken yaptıkları 10 büyük hatayı öğrenin.
Bir annenin işi asla bitmez. Gece gündüz küçük büyük birçok sorunla ilgilenir. Siz belki 'Süperanne' olabilirsiniz ancak hiç kimse fazlasını kaldıramaz. Programınızda kişisel ihtiyaçlarınıza da yer vererek kendinizi ihmal etmeyebilirsiniz. Bunu 'anne gezileri' düzenleyerek yapabilirsiniz.


Başlangıç için: Önce suçluluk hissinden kurtulun. Anneler de zaman zaman çocuklarından bir süreliğine ayrı kalarak dışarı çıkabilir, evden 2-3 günlüğüne uzaklaşabilir. Bu aileyle beraber yapılan seyahatlere benzemez. Kendi kendize izin verdiğiniz için suçluluk hissetmeyin. Bu zamanı ilginizi ne çekiyorsa onları yaparak geçirin. Ufak bir şehir turu, müze ziyareti ya da hobi kursları gibi sizi mutlu eden ve eve döndüğünüzde aile bireylerine sevgi dolu davranacağınız organizasyonlar yapın.

Arkadaşlarınızla buluşun:
Sevdiğiniz insanlarla birlikte olmak, yaşadıklarınızı paylaşmak iyi hissetmenizi, olup bitenlerden haberdar olmanızı ve karnınız ağrıyana kadar gülmenizi sağlayacak. Yakın çevrede oturan arkadaşlarınızla yürüyüş yapmak, uzakta oturan yakınlarınıza düzenli ziyaretlerde bulunmak, tartışma yaratan sıkıcı konular dışında eğlenceli şeylerden konuşmak iyi olabilir. Arkadaşlarınız bu teklifinizle ilgilenmiyorsa aldırmayın. Tek başınıza, hayaller kurarak ya da kadınlara yönelik turlara katılabilirsiniz.

Düzenli hale getirin: Anne gezileri genellikle kısa sürer. Çocuklardan ve aileden uzak en az 3 gün geçirmek yararlıdır. Bu zamanı sadece kendiniz için planlayın. Yaptıklarınız stresten uzak kalmanızı sağlamalı, bu yüzden planlı hareket etmelisiniz. Bazıları anne gezilerini geleneksel hale getirirler.

Gitmeye hazır olun: Çocuklarınıza evden bir süre uzak kalacağınızı, kendinize zaman ayıracağınızı en az birkaç hafta önceden anlatın. Onlara artık bu kısa gezileri düzenli olarak yapacağınızı söyleyin. Bu günleri onlara yetişkinlerin oyun için buluşma günü olarak anlatabilir ya da birkaç günlük kamp olarak açıklayabilirsiniz. Eşinize de bu organizasyonu, baba olarak kendini tanıma ve çocuklarıyla özel bir vakit geçirme fırsatı olarak sunabilirsiniz. Çocuklarınızdan ayrılacağınız için endişeye kapılabilirsiniz, ancak unutmayın aileniz de sizsiz ne yapacaklarını öğrenme fırsatı bulmuş ve sizin onlar için yaptıklarınızın kıymetini anlamış olacaklar.
 
Cevap: Anneler İşte yapmanız gerekenler..

Sagol canim bilgiler icin
 
Geri
Üst