Düğün Müziği Seçmek İçin Tüyolar

PaSikA

Yeni Üye
Üye
Düğün Müziği Seçmek İçin Tüyolar
düğün müzikleri düğünlerde çalınan pop müzikler güzel düğün için slow dans müziği lazim
En az gelinlik seçimi kadar önemlidir ilk dans müziğine karar vermek... Çünkü ilk dans düğün gününüzün en unutulmaz anlarından biridir... Düğünde ilk dansınızı unutulmaz kılmak için düğün müziği alternatifleri :tik:

ilk dans-21d.jpg


Fark yaratacak melodiler:
Evlenen çiftler şüphesiz ki düğün törenlerinin herkesten farklı olmasını ister. Ayrıcalıklı ve eğlenceli bir ortam yaratmak için iyi bir müziğe ihtiyacınız olacak.
Eğer düğününüz şık bir mekânda gerçekleşiyorsa; klasik müzik, vals ve tango parçaları seçilebilir. Geleneksel ve modern detayları bütünleştiren bir düğünde ise yabancı parçalar, jazz ve pop müzikler tercih edilebilir. Eğer gerçekten farklı bir tema çerçevesinde alışılmadık bir düğün töreni hazırlıyorsanız, Latin müzikleri ve yerel tınılar size yardımcı olabilir.

Öncelikle düğününüzü farklı bölümlere ayırmayı unutmayın: Tören öncesi, ilk dans, yemek sonrası ve nikâh sonrası dansı gibi… Tören öncesi için slow ve akustik parçalar tercih edebilirsiniz. Sizi ve aşkınızı anlatan ortak bir şarkınız varsa en güzel düğün giriş müziği odur.

Düğünün en masum anı: İlk Dans
O muhteşem an geldi. Elinizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştığınız bu törende herkesin önüne çıkmaya hazır mısınız? İlk dansınızı hangi müzikle yapmaya karar verdiniz? İlk dans için seçeceğiniz şarkıya eşinizle birlikte karar vermeniz daha yerinde olur. Rüya gibi bir geleceğe atılan bu ilk adımda düğün dansı törenin en önemli anlarındandır. Müstakbel eşinizle bir dans kursuna katılmanız, rahatlamanızı ve muhteşem bir dans gösterisi sunmanızı sağlayacaktır. Masumiyeti olduğu kadar saflığı ve asaleti simgeleyen vals veya tutkunun diğer adı olarak bilinen tango ilk tercihleriniz arasında yer alabilir. Tercihinizi daha da sadelikten yana kullanmak isterseniz, modern ve romantik bir şarkı eşliğinde klasik bir dans da sergileyebilirsiniz. Akordeon ve keman çalan birkaç müzisyen salona girişinizi bekleyen davetlilerinize hoş dakikalar yaşatabilir. Nikâh sonrasındaki parçalar ise zamanın ilerleyişine göre hızlanıp canlanmalıdır. Ama önemli olan bu parçaların töreninizin temasına uygun olmasıdır. Tüm bu parçaların seçiminde önemli olan tüm zevkleri göz önünde bulundurup, farklı zevklerin benzer melodilerini temanıza uyarlayabilmektir.

İlk dansınız için müzik önerilerimiz
Murat Çeken ve Mercury - Sen Olmazsan
Kayahan - Seninle Her Şeye Varım
Ziynet Sali – Rüya
Zuhal Olcay – Pervane
Soner Arıca - Deniz Gözlüm
Nilüfer – Çok Uzaklarda
Mustafa Ceceli – Hastalıkta Sağlıkta
Frank Sinatra – Stranger In The Night
Goran Bregovic – In The Death Car
Enya – Only Time
Sting – Shape Of My Heart
Aerosmith – Don’t Wanna Miss A Thing
Willie Nelson – Always On My Mind
Bryan Adams – Everyhing I Do
Frank Sinatra – My Way
Whitney Houston – I Will Always Love You
Bryan Adams – Have You Ever Really Loved A Woman
Kutsi – İlan-ı Aşk
Ferhat Göçer – Bizim Şarkımız
Kayahan – Bizimkisi Bir Aşk Hikâyesi
Çelik – Dilberim
Yaşar – Kör Bıçak
Bora Öztoprak – Seni Seviyorum
Seferad – Seni ne çok sevdiğimi
Righteous Brothers – Ghost
Frank Sinatra – Something Stupid
Led Zeppelin – Stairway To Heaven
The Platters – Only You
Joe Cocker – You Are So Beautiful
Celine Dion – To Love You More
The Rolling Stones – Angie
Bob Dylan – One More Cup Of Coffee
Cat Stevens – My Lady D’arbanvile
Berlin – Take My Breath Away
 
Geri
Üst