Botoksla İlgili Bilinmesi Gerekenler!

T

TİTAN

Forum Okuru
Botoksla İlgili Bilinmesi Gerekenler!
botoks, bilinmesi gerekenler, dikkat edilecek hususlar, yararları, zararları, ile ilgili bilgileri burada bulabilirsiniz

botoks1-22c.jpg



Sevgili melekler,
Botoks özellikle sahne dünyasında çok kullanılan bir yöntem.Kararında uygulandığı zaman cilde tazelik veren botoks,abartıldığında insanı yüzüne bakılmayacak hale de getirebiliyor.

Botoks uygulaması ameliyatsız gerçekleş*tirilen kozmetik uygulamasını yeğleyen kişilerce masum bir eğlen*ce olarak değerlendirilmektedir. Ama Dallas’taki Teksas Üniversi*tesine bağlı Güneybatı Tıp Merkezi’nin estetik cerrahi bölüm baş*kanına göre bu uygulamanın istenmeyen sonuçlar doğurabileceği gerçeği bir kenara atılmamalıdır.

botoks2-358.jpg


Dr. Rod Rohrich bu uygulamaya sıcak bakan herkesi şu sözlerle uyarıyor: “Bu uygulamalara katılmayı düşünen kişilerin işlemi uy*gulayacak kişinin işin ehli olup olmadığı araştırmaları çok önemli*dir. Botoks yalnızca yetkili ve eğitimli bir doktor tarafından uygu*lanmalıdır. Bu uygulama kırışıklığı önleyen bir kremin kullanılma*sına benzemez. Botoks sonuçta bir ilaçtır ve onun da bazı yan etki*leri vardır.
“Küçük dozlarda Botoks adeleye enjekte edildiğinde ilaç ade-lenin kasılmasına neden olan hareketi bloke eder. İşte Botoks bu şe*kilde gözlerin, alnın ve dudakların kenarındaki kırışıklık ları yumu*şatır. Uyguladığımız tedavi üç ile dört ay süresince geçerlidir.

“Öte yandan bazı insanlar Botoks uygulaması için uygun aday değildirler. Bu yüzden de her hastanın teker teker değerlendirilmesi ve uygulama işleminden önce doktor tarafından söz konusu olabilecek riskler konusunda bilgilendirilmesi gerekmektedir,” diyor Dr. Rohrich.

botoks3-be.jpg


Dr. Rohrich aynı zamanda hastaların Botoks ilacının bazı yer*lerde 100 dolara değin düşen fiyatlarda satıldıklannı ve bu ucuz ilaçlara kesinlikle rağbet etmemeleri gerektiğini ileri sürüyor. Bo*toks adı altında satılan bu ucuz ilaçların içinde yalnızca su olduğu da kanıtlanmıştır. “Eğer biri size bu uygulama için hiç de gerçekçi olmayan ucuz bir fiyat önerdiğinde serumun içinde yalnızca su ola*bileceğini ve uygulamanın hiçbir işe yaramayacağını göz önünde bulundurmalısınız.” Dr. Rohrich bazı doktorların hastalarına uygu*lama sırasında alkol ikram ettiklerini de belirtip, “Alkol ve tıbbi uygulamalar asla birbirine karıştırılmamalıdır,” diye sözlerine ekliyor.

Amerikan Estetik Cerrahları Birliği her yıl 1.6 milyondan daha fazla Botoks uygulamasının yapıldığını ve bu uygulamanın Bir*leşik Devletlerde yapılan ameliyatsız estetik ameliyatları ara*sında en yaygını olduğunu açıklamıştır. Botoks bakteri içeren bir protein olan Clostridium botulinum’tan yapılmış olup gözkapaklalarının düşmesine ve yüz hatlarında asimetriye neden olabilir.
 
Geri
Üst