Darphane, madeni para tasarım yarışması düzenledi
Türkiye'de 1 Ocak 2009 tarihinden itibaren halen kullanılmakta olan Yeni Türk Lirası banknotlar ve madeni paraların tedavülden çekilerek tekrar Türk Lirası banknotlara dönülecek olması nedeniyle Darphane, bu tarihten sonra kullanılacak olan madeni paraların hazırlıklarına başladı.
Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü, bu çerçevede 2009 yılı başından itibaren kullanıma girecek madeni paralar için bir tasarım yarışması düzenledi.
Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğünün internet sitesinde yer alan duyuruya göre, 1 Lira ve kuruşlar için açılan yarışmada ödül kazanan tasarım veya tasarımlardan uygun olarak değerlendirilenler, Genel Müdürlükçe yürütülecek çalışmalar sonucu, tedavüle verilecek madeni paraların ön veya arka yüzlerinde kullanılabilecek.
Yarışmaya katılım için son tarihin 30 Ocak 2008 olarak belirlendiği ifade edilen duyuruda, madeni paralarda kullanılabilecek her çalışmaya 3 bin YTL ödül verileceği belirtildi.
Duyuruda, Seçici Kurulun, eserlerin son teslim tarihinden sonraki bir hafta içinde toplanacağı ve sonucun yarışmacıların adresine yazıyla bildirileceği kaydedildi.
__________________
Renginde şehitlik gizli, Hilalinde mana var Yüreğimde saklamışım, kurbanında kına var
Toprağa düşse yiğit, Ölüm güç verir bize İnancıma teslim oldum, Zulüm güç verir bize ... Susmayın ey milletim, Bayraksızda ar olmaz Susar ise yiğitler, Vatan bize yar olmaz ... Dört aylık bebeklere kurşun sıkan, nerdesin Nereye gidersen git öleceğin yerdesin ... Hükmü ilahi varsa belki korur Yaradan Kan düşmanı olmuşuz çekilsinler aradan ... Bu vatanın ekmeği gözünüze durmalı Yiğit bir can gelmeli sizden hesap sormalı!
HERŞEYİN HESABI BİRGÜN SORULUR ELBET! Şehidim rahat uyu...
|