doğum sancısı ne zaman başlar nasıl olur

  • Konbuyu başlatan Misafir
  • Başlangıç tarihi
M

Misafir

Forum Okuru
doğum sancısı ne zaman başlar nasıl olur
doğum sancısı ne zaman başlar
doğum sancısı nasıl olur



Merhaba Sevgili Melek'ler, bu sayfamızda henüz ilk doğumunu geçirmesine bir kaç gün kalmış olan misafirimizin sorusu üzerine doğum sancısının ne zaman başlıyqacağını ve nasıl olacağını edindiğimiz bilgiler doğrultusunda paylaşıma sunuyoruz.

bebekler-29f.jpg



Doğum sancısı nasıl olur?

doğum sancıları, hiç bir ağrıya benzemeyen bir sancıdır. Kadınların doğum, erkeklerin askerlik hikayeleri hiç bitmez derler gerçekten doğrudur. Doğum yapmak bir bebek dünyaya getirmek ve anne olmak gerçekten unutulmayacak anlarla dolu özel bir andır. Gerçekten doğum sancıları çok acı verici olabilir fakat bebeğini kucağına alan onun mis kokusunu duyan her anne bu ağrılarını unutur.

Peki nedir doğum sancısı
Doğum başladığında, rahim kasılmalarının, anne tarafından ağrı, sancı olarak hissedilmesidir. Rahim içi yaşam sona erdiği zaman, yani gebelik döneminin bitiminde, henüz tam olarak açıklığa kavuşmamış birtakım hormonal ve fizyolojik mekanizmaların kontrolü ile rahim kasılmaları başlar. Bu kasılmaların amacı, rahim ağzının açılması ve doğum sırasında bebeğin dışarı itilerek doğumun sağlanmasıdır, ayrıca doğumdan hemen sonra da kasılmaya devam ederek, kanama olmasına engel olur. Rahim kasılmaları, anne tarafından bel ve kasıklarda ağrı olarak hissedilir ve doğum ağrısı, doğum sancısı adını alır. Rahim belli aralıklarla kasılır ve bir süre dinlendikten sonra yeniden kasılmaya başlar, bu doğum olana kadar düzenli olarak sürer. Doğum sancısı diğer bütün ağrılardan farklı birtakım özelliklere sahiptir. Düzenli aralıklarla gelir, belirli bir zaman sürer ve giderek ağrının şiddeti artar. Başlangıçta 30 dakika arayla gelen ağrılar, 10-15 saniye sürer, giderek hem ağrılar ara ile doğum denir. Böyle rahim kasılmalarına neden olan ilaçlar, genellikle, bir serum içinde annenin damarından yavaş yavaş verilerek, annenin sancılarına, yani rahim kasılmalarının durumuna göre ayarlanır. Ağrıları düzenli gelmeyen annelere suni sancı denilen iğne ile ağrının gelmesi sağlanırki doğum daha kolay olsun diye. Normal doğum en doğal ve sağlıklı olan doğum şeklidir. Belki çok sancı çekilir fakat sonrasında iyileşme daha kolay olur.

Yalancı Doğum sancısı nedir
Doğum sancıları, doğumun habercisidir. Doğum sancıları düzenli aralıklarla gelir.Başlangıçta 20 dakikada bir gelen sancılar, daha sonra sıklaşır ve her seferinde dölyatağı kasılıp, sertleşir. Eğer sancılar ilk önce 20 dakikada geldi sonra yarım saate indi bir 10 dakika bir 15- 20 dakika gibi farklı aralıklarala geliyorsa bunlar yalancı ağrılardır. Yalancı doğum sancıları doğumun habercisi değildir. Eğer sancılar düzenli aralıklarla geliyorsa doğum başlıyor demektir.
Doğum sancıları sırasında, kanama görülmezse, korkulacak bir şey yoktur. Kanama varsa, mutlaka hastaneye gitmek gerekir.
 
peki bu yalancı doğum sancıları doğumdan kaç hafta önce veya doğumdan kaç gün önce ortaya çıkıyor bunun cevabını hiç bi yerde bulamadım
 
Ön dakika da bir sancı geliyor ne yapmalıyım sezaryen liyim ve korkuyorum ve yalancı sancı dogum A kac gün kala oluyor
 
Geri
Üst