Geri git   Meleklermekanı.Com l ANA SAYFA > Aman Doktor Derdime Bir Çare > Diğer Sağlık Alanları > Sağlık İçin Bilgiler > Hastalıklar ve Tedavileri
Google
 
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Forumları Okundu Kabul Et Gizlilik Politikası Kurallar

Add to Google
Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25-02-2008, 09:16 AM   #1 (permalink)
M.C
[SAdmin]
 
M.C - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: May 2007
Bulunduğu yer: MERSİN
Yaş: 37
Mesajlar: 31.197
Ettiği Teşekkür: 209
263 Mesajına 631 Kere Teşekkür Edildi
Tecrübe Puanı: 100 M.C isimli üye Tecrübe puanını kapatmıştır.
Standart Panik Atak Nedir?


Panik Atak Nedir?

Panik atak ile ilgili olarak ilk bilmeniz gereken panik atak nedir? Bu sorunun cevabını öğrendikten ve panik atağın ne olduğunu anlayabildikten sonra bu durumdan da kurtulabilirsiniz. Panik atak en kısa ve öz tabiri ile ani olarak ortaya çıkan endişe - kaygı nöbetidir. Bu endişe ve kaygı nöbeti kişinin vücudunda bazı fiziksel belirtilerle kendini gösterir, bu yüzden de çoğu zaman kişide yoğun bir korku ve rahatsızlık duygusu yaratır. Bu yoğun korku duygusu içinde kişi, çok kötü birşey olacağını, onun için sonun geldiğini, öleceğini veya kalp krizi geçireceğini düşünür. Bu şekilde yoğun bir korku içinde olan kişi doğal olarak o ortamdan kaçmak, uzaklaşmak ister, yardım alabileceği bir sağlık kuruluşuna gitmek ister. Çoğu zaman gidilen bir hastanede veya acil serviste herhangi bir girişimde bulunmaksızın bu belirtiler geçer ve kişi kendini iyi hisseder.

Panik nöbeti sırasında aşağıdaki belirtiler görülebilir. Bu belirtilerden dört tanesinin görülmesi çoğu zaman yeterli olur. Genel olarak kişiler nöbetler sırasında bu belirtilerde 7-10 arası belirti yaşamaktadırlar.

1 - Çarpıntı, kalp atımlarını duyumsama
2 - Terleme
3 - Titreme ya da sarsılma
4 - Nefes darlığı ya da boğuluyor gibi olma
5 - Soluğun kesilmesi
6 - Göğüs ağrısı ya da göğüste sıkıntı duyma
7 - Bulantı ya da karın ağrısı
8 - Baş dönmesi, sersemlik hissi, düşecekmiş ya da bayılacakmış gibi olma
9 - Derealizasyon ya da Depersonalizasyon (Dış dünya yada kendisi gerçekliğini kaybetmiş gibi hissetme).
10- Kontrolünü kaybedeceği ya da çıldıracağı korkusu
11- Ölüm korkusu
12- Uyuşma ve karıncalanma duygusu
13- Üşüme ürperme ve ateş basması
M.C isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Alıntı ile Cevapla
Sponsored Links
TV izle
Cevapla


Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Yeni Mesaj yazma yetkiniz Aktif değil dir.
Mesajlara Cevap verme yetkiniz aktif değil dir.
Eklenti ekleme yetkiniz Aktif değil dir.
Kendi Mesajınızı değiştirme yetkiniz Aktif değildir dir.

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık
Gitmek istediğiniz klasörü seçiniz

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Panik Atak M.C Hastalık Türleri 0 28-02-2008 08:41 PM
panik atak ms_enemy Herşeyin başı sağlık ! 0 28-02-2008 10:26 AM
Panik atak... kördügüm Ruh Sağlığı 0 23-02-2008 03:50 PM
Panik Atak nedir bilen varmi? Bakin ögrenin ozaman :) kördügüm Herşeyin başı sağlık ! 0 05-01-2008 09:46 PM
panik atak! EceLiN Herşeyin başı sağlık ! 0 15-08-2007 11:47 AM


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 03:19 PM .


Powered by vBulletin® Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.2.0
Dost Siteler- Sitemiz; Başka Sitelere Para ile LİNK SATIMINI ASLA Desteklememektedir. UslanmaM

Kadın Üyelerimiz konular hakkındaki yorumlarını ve görüşlerini, üyelikleri tarafımızca onaylandıktan sonra yazabileceklerdir. Bu yazılardan telif hakkı sahibi olduğu yazı resim vb ürünlerin kullanılması durumunda doğabilecek her türlü hukuki sorumluluk ve cezai sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.Sözkonusu haksız kullanım nedeniyle MELEKLERMEKANI.COM'un hiçbir hukuki sorumluluğu BULUNMAMAKTA olup haksız kullanım nedeniyle Meleklermekanı.Com'un üçüncü kişilere ödemek zorunda kalabileceği her türlü tazminaz ve/veya idari/adli para cezaları Meleklermekani.Com kullanıcılarına rücu edilecektir. Site Yöneticilerimiz itina ile içerik kontrolleri yapmakta, emeğe hassasiyetle saygı göstererek telif haklı içeriklerin ve konuların açılmamasını sağlamakta isede, Meleklermekanı.Com' da yasalara aykırı unsurlar ve/veya telif haklı içerikler bulunduğunda İLETİŞİM'e, ADMİNLERE editor@meleklermekani.com mail adresine bildirilmesi durumunda, gereği ivedilik ile yapılacaktır.