Geri git   Melekler l ANA SAYFA > Dini Mekan > Tüm İslami Bilgiler > Kadın Ve İslam > İslam ve İnsan

Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Forumları Okundu Kabul Et


Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 18-09-2007, 03:34 PM   #1 (permalink)
RüyaM'ın Meleği :))
 
MeLeğiM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Sep 2007
Yaş: 33
Mesajlar: 1.353
Tecrübe Puanı: 37
MeLeğiM is a splendid one to beholdMeLeğiM is a splendid one to beholdMeLeğiM is a splendid one to beholdMeLeğiM is a splendid one to beholdMeLeğiM is a splendid one to beholdMeLeğiM is a splendid one to beholdMeLeğiM is a splendid one to beholdMeLeğiM is a splendid one to beholdMeLeğiM is a splendid one to beholdMeLeğiM is a splendid one to beholdMeLeğiM is a splendid one to behold
Exclamation AÇlik Ne Demektİr?!!!...


AÇLIK NE DEMEKTİR?!!!...




Açlık yani az yemek, helal yemek. Hak Teala, Kuran-ı kerimde böyle buyurur:

"Pak ve helal şeyleri yiyin ve salih ameller işleyin."

Resül-ü Ekrem Sallallahu Aleyhı ve Sellam Efendimiz de buyurmuşlardır ki:

"İbadet on kısımdır, dokuzu helal yemektir"

Adem Peygamber Aleyhisselam ile Havva Anamız Radılyallahu Anha, duymadın mı karınları yüzünden nice mihnetlere düştüler? Allahu Teala (O ağaçtan yemeyin!) buyurdu, onlar yediler, sırtlarından hulleri gitti ve başlarıından tacları düştü, bu hal ile Cennetten çıkarıldılar ve geldiler bu dünya zindanında nice yıllar gözyaşları döktüler, nice türlü mihnetler çektiler. İşte, onların çocukları olan bizler de aynı mihnet ve meşakkatleri çekmekteyiz. Başımıza gelenlerin çoğu midelerimiz yüzündendir. Şunu iyi bil ki, iyilik ve ya kötülük, salah veya fesat ne varsa hep mideden ve karından kopar, bütün azaya dağılır ve yayılır. Karın denilen şey su musluğuna benzer. Borudan gelen su musluğa dokulur, o musluktan dört yana çeşmelere dağılır. Ne zaman ki, borudan su gelmese ve musluğa su dökülmese, bütün çeşmeler kurur, harap olur. Artık o çeşmelerin yanına kımse uğramaz, atlı veya yaya gelenler, gelmez olurlar. Mideye, yemek de boğazdan gelir ve bütün vücuda yayılır. Yani, yenilen yemek boğazdan gelerek mideye indikten sonra, göze görmek olur, kulağa işitmek olur, dile söylemek olur. Demekki, çok yiyince mideye çok yemek iner, bütün uzuvlarda şehvet galip olur. Dil, çok söylemek ister. Çok söyleyince de arada yalan, gerçek, dedikodu, küfür, boş ve manasız laflar her ne ki dilin ucuna gelirse konuşulur. El de, vurmak, tutmak, kırmak ve eli altında bulunan ları incitmek, nerede bir şer iş varsa alıp sunmak, haram helal tanımamak, hatta eliyle koymadığı şeylerı bile -Ne'üzü billah- almak diler. Ayak da fısk meclislerine, çalgı ve hengamelere, oyunlara, nerede fenalık ve fesat olursa oralara, zalimlerin meclislerine gitmeyi diler.

Gözlerde harama ve helale, güzel kadınlara, genç çocuklara bakmayı, herkesin sırlarını ve ayıplarını görmeyi gezinti yerlerinde güzel manzaralar temaşa eylemeyi diler. Kulaklar da, nehyolunan şeyleri, küfürleri, dedikoduları, neşe hoş gelen çalgı çağnakları dinlemek diler. Burun da, haram ve helal ne olsun güzel kokular almak ister.Nefs de haram ve helal ne olursa olsun çiftleşmeği, elinden geldiği kadar ve gücünün yettiği kadar kadınlar ve cariyeler almayı ve nefsani şehvetlerle meşgul olmayı diler.

Bütün bunlar oluncada; gönül kararır, ibadet ve taatten zevk almaz olur, ki bu fenalıklar hep çok yemekten ileri gelir. Fakat ne zaman ki, boğazdan mideye az yemek inerse, bütün bu uzuvlarda da şehvet duygusu azalır, zayıflar. Yemeği ve içmeyi büzbütün kesip azaltınca, bütün şehvetler kesılır ve azalır. Bunları zorlayan kuvvetler de azalır. Dil, haram şöyle dursun, doğruyu bile söylemek istemez. El haramı tutmak şöyle dursun helale yapışmak istemez. Göz de helale bakmadan zevk almaz, sözün kısası bütün uzuvlar haram şöyle dursun, helale bile bakmaz olur.

Resul-ü Ekrem Sellallahu Aleyi ve Sellam Efendimiz:

"Amellerin efendisi açlıktır. Nefsin zilleti, yün elbise giymekle olur."

Fahr-i Alem Sallallahu Aleyhi ve Sellam Efendimiz:

"Çok yemek yenilmedikçe kalp ölmez."

Hak Teala, mideleri doluncaya kadar yiyenleri, Kuran-ı Azim-ül-bürhanda zemmeder:

"ya Muhammed!, Onları bırak, dünyada yesinler. Lezzet ve şehvetle geçinsinler. Emelleri onları, oyalasın, iyman ve taatten geri bıraksın. Yakında, hallerinin akibetini, cezalarını görecek ve fena hareketlerini bileceklerdir."
(El-Hicr süresi 3)

Hadisi Şerif:

"Açlık ve susuzluğa karşı nefsinizle cihad eyleyin. Açlığa ve susuzluğa dayananlara, Allah yolunda cihad etmiş gaziler gibi ecir verilir."

Ebü Aliyyüd-Dükkan Rahmetullahi Aleyh buyurmuşlardır:

"Yüksek makamlara vasıl olmanın sebepleri, açlıktır."
__________________
Gidene kal demeyeceksin…

Gidene kal demek zavallılara,

Kalana git demek terbiyesizlere,

Dönmeyene dön demek acizlere,

Hak edene git demek asillere yakışır.

Kimseye hak ettiğinden fazla değer verme,

yoksa değersiz olan hep sen olursun…

Düşün…,

Kim üzebilir seni senden başka?

Kim doldurabilir içindeki boşluğu sen istemezsen?

Kim mutlu edebilir seni, sen hazır değilsen?

Kim yıkar, yıpratır seni sen izin vermezsen?

Kim sever seni, sen kendini sevmezsen?

Her şey sende başlar, sende biter…

Yeter ki yürekli ol, tükenme, tüketme,

Tükettirme içindeki yaşama sevgisini…

Hep hatırlayın: “Çaresizseniz, Çare “SİZ“ siniz!
MeLeğiM isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Yeni Mesaj yazma yetkiniz Aktif değil dir.
Mesajlara Cevap verme yetkiniz aktif değil dir.
Eklenti ekleme yetkiniz Aktif değil dir.
Kendi Mesajınızı değiştirme yetkiniz Aktif değildir dir.

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık
Gitmek istediğiniz klasörü seçiniz

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Çocuklarin Cİnsel İstİsmari Ne Demektİr? M.C Kadın ve Hukuk 0 02-04-2008 10:46 AM
Evlİlİk İÇİ Cİnsel Saldiri Ne Demektİr? M.C Kadın ve Hukuk 0 02-04-2008 10:45 AM
Nİtelİklİ Cİnsel Saldiri Ne Demektİr? M.C Kadın ve Hukuk 0 02-04-2008 10:44 AM
Aclik ne zor... kördügüm Gerçek Resimler 3 11-02-2008 02:52 AM
Aclik... kördügüm Gerçek Resimler 0 14-01-2008 05:42 PM


Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 09:34 AM .


Powered by vBulletin® Version 3.7.4
Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.2.0
Meleklermekani.Com
Dost Siteler Main-Board Web Hattı TEKplatform UslanmaM MaxiCep.Com Web Stats