Geri git   Melekler l ANA SAYFA > Kadın Gözüyle Hayat > Kadınca > Güzellik ve Bakım Önerileri > Makyajın Püf Noktaları

Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Forumları Okundu Kabul Et


Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21-01-2008, 12:08 PM   #1 (permalink)
Bizim Melek
 
meleğim_rüzgarım - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Jan 2008
Bulunduğu yer: istanbul
Yaş: 24
Mesajlar: 726
Tecrübe Puanı: 14
meleğim_rüzgarım will become famous soon enoughmeleğim_rüzgarım will become famous soon enoughmeleğim_rüzgarım will become famous soon enoughmeleğim_rüzgarım will become famous soon enoughmeleğim_rüzgarım will become famous soon enough
Standart Yaşınıza göre kaşınız nasıl olsun?


Kaşlarınızın size uygun olup olmadığını merak ediyorsanız işte size öneriler...


20'li yaşlar

Sadeliği seçin...
Değişimlerin, yeniliklerin, ama aynı zamanda akla her gelenin yapıldığı yaşlar, 20'li yaşlar... Oysa makyaj uzmanları genç yüzlerin mümkün olduğunca doğal kaşlara sahip olması gerektiği konusunda ısrarcı. Genç kızlara tavsiyeleri, çok küçük ve gerçekten gerekli değişikliklerin dışında kaşlarına dokunmamaları.

Peki bu değişikliklerin gerçekten gerekli olup olmadığına nasıl karar vermeli? Makyaj uzmanlarının bunun için bir formülleri var. Elinize bir ayna alın ve kaşınıza (sağ ya da sol fark etmez) bakın. Sonra iki çizgi hayal edin; biri burun deliğinizin hemen yanından başlayıp burnunuzun köküne kadar devam etsin. Diğeri de, yine burun deliğinizin hemen yanından başlasın ve gözünüzün dış kenarından yukarı doğru devam etsin. işte kaşlarınız bu iki çizginin arasında kalmalı. Yani, bu iki çizginin dışında kalan tüyleri, evet izin var, alabilirsiniz. Ancak dikkat, tüyleri mutlaka çıkış yönüne doğru almalı, düzenlerini bozmamalısınız.

30'lu yaşlar

Eski hatalara yeni çözümler
İncecik, oyuk, kalkık... Denemediğiniz stil kalmadı; şimdi kaşlarınızın böyle asi olması o kadar normal ki. Onları yeniden ehlileştirmeniz zor ama imkansız değil. Yapmanız gereken yüzünüze uyumlu yeni bir hat belirlemek ve bu hat üzerinde, yeniden özgürce çıkmalarına izin vermek. Bu yeni hattı belirlerken yüzünüzdeki bazı kusurları da gizleyebilirsiniz. Örneğin alnı dar olanlar kaşlarını alta, yani gözlerine yakın şekilde kalınlaştırabilir. Alnı fazla açık olanlarsa tam aksini yapabilir. Gözlerinin fazla yakın olduğunu düşünenler kaşlarının arasını açarak bu kusurlarını gizlemeye çalışırken, gözlerinin arasının fazla açık olduğunu düşünenler kaşların arasını mümkün olduğunca yakın bırakabilir.

Kaşlarınızın uzama evresinde en büyük yardımcınız bir kaş kalemi olacak. Kaşlarınızın rengiyle uyumlu, suya dayanıklı bir göz kalemi yeni uzamakta olan kaşlarınızı kamufle etmek için ideal. Peki her biri başka bir yöne doğru uzayan tüylerle nasıl baş etmeli? Bu tüyleri düzenli olarak eski bir diş fırçasıyla fırçalamalı ve birazcık saç jölesiyle şekil vermelisiniz.

40'lı yaşlar

Bakışlarınıza gençlik katın
40 yaşını geride bırakanlar için en büyük problem, yüzün sıkılığını ve diriliğini kaybetmesiyle kaşların yavaş yavaş göz kapaklarının ve gözlerin üzerine yığılmaya başlaması. Bu yaşlardaki kişilerin yapması gereken ilk iş öncelikle kaşlarını çok inceltmekten kaçınmaları, burun köküne yakın kısmı mümkün olduğunca doğal bırakmaları ve şekil vermek için sadece kaşların uç kısımlarıyla oynamaları. Böylece gözlerinin daha çekik görünmesini sağlayabilirler.

Nasıl mı? Kaşların uca doğru olan bir-iki santimlik kısmını tamamen alabilirler. Ardından da bir kaş kalemiyle, doğal kaş çizgisinin hemen üzerine (çok fazla yukarıda olursa yapay bir görümün olabilir) yeni bir hat çizmeleri. Yeni kaşlarını oluştururken dikkat etmeleri gerekense tek bir çizgi yerine minik minik dokunuşlarla birçok küçük çizgiden yararlanmaları.:clap ping:

meleğim_rüzgarım isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Yeni Mesaj yazma yetkiniz Aktif değil dir.
Mesajlara Cevap verme yetkiniz aktif değil dir.
Eklenti ekleme yetkiniz Aktif değil dir.
Kendi Mesajınızı değiştirme yetkiniz Aktif değildir dir.

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık
Gitmek istediğiniz klasörü seçiniz

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Saç kesiminiz nasıl olsun? ms_enemy Saç Bakımı 2 24-04-2008 06:12 PM
Saç kesiminiz nasıl olsun? RüYaM Saç Bakımı 1 12-03-2008 01:02 PM
kahveniz nasıl olsun ??? sebla Çöplük 1 09-03-2008 09:43 AM
Yaşınıza göre kaş şekilleri MeLeğiM Güzellik ve Bakım Önerileri 1 16-01-2008 12:40 AM
Gönlünüze göre olsun NeMeSiS futbol 0 09-10-2007 02:06 PM


Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 06:42 PM .


Powered by vBulletin® Version 3.7.4
Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.2.0
Meleklermekani.Com
Dost Siteler Main-Board Web Hattı TEKplatform UslanmaM MaxiCep.Com Web Stats