Jaluzi Perde Temizliği Nasıl Yapılır?

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Jaluzi Perde Temizliği Nasıl Yapılır?
jaluzi perde temizliği, perde temizliği, jaluzi perde nasıl temizlenir
Ev ve ofis tarzı işyerlerin de kullanılan jaluzi perdelerin temizliği hakkın da merak ettiğiniz bilgileri sizler için bu yazımız da paylaşıyoruz.
jaluzi_nasil_temizlenir-616x358.jpg

Kumaş jaluzi perde nasıl temizlenir?

Kumaş jaluzi perdelerin temizliği kumaşın kolay yıpranan ve rengini kaybeden yapısından dolayı zordur. Temizliğe başlamadan önce jaluziyi kapalı duruma getirin.

Kirleri ve tozları dağıtmamak için ilk önce elektrikli süpürgenin fırçasıyla tozları çekmelisiniz. Kirlerin kumaşa yapışmaması için fırçanın temiz olduğundan emin olmalısınız.

Tozlardan arındırılmış perdeyi nemli mikrofiber bez ile temizleyebilirsiniz. Bezin çok ıslak olmamasına dikkat etmelisiniz. Kumaşın renginin bozulmaması için herhangi bir temizlik maddesi kullanmamanızı tavsiye ederiz. Daha sonra perdeyi kapalı konumda bırakarak kurumasını sağlayın.

Ahşap jaluzi perde nasıl temizlenir?

Ahşap jaluziler tıpkı mobilyalar gibi tozu fazla gösterir. Bu sebeple sık sık tozunu alma, temizleme ihtiyacı duyarız.

Elektrikli süpürgenin fırçasıyla ya da marketlerden alabileceğiniz püsküllü fırçalarla tozlardan kolayca arındırabilirsiniz. Ayrıca yapı marketlerde jaluzi temizlemek için üretilmiş fırçalarla da toz alma işlemini yapabilirsiniz. Sonrasında nemli bir bezle kapalı konumda olan jaluzi bantlarını tek tek silmelisiniz. Özellikle sigara içilen ortamdaki perdelerin temizliği daha sık yapılmalıdır.

Mutfaklarda kullanılan jaluzi perdelerde yağ lekeleri oluşabilir. Yağ lekelerinin temizlenmesinde sadece su ile ıslatılmış bez yeterli olmaz. 1 litre suya birkaç damla bulaşık deterjanı damlatın, mikrofiber bezinizi bu suda ıslattıktan sonra ahşap jaluziyi temizleyin, ardından durulanmış bez ile deterjandan arındırın.

Ahşap jaluzi temizliği bittikten sonra kuru bezle kurulamayı unutmayın. Her ne kadar su geçirmez özellikte de olsa nemli kalması ahşabın görünümünü ve rengini bozabilir.

Alüminyum (Metal) jaluzi perde nasıl temizlenir?

Alüminyum jaluzi perdelerin bantları çabuk deforme olduğu için yıkama yapmamanızı tavsiye ediyoruz.

Evde yapabileceğiniz yine fırça ya da süpürge yardımıyla tozları temizlemek olacaktır. Yumuşak ve nemli bir bezle kapalı konumdaki jaluzinin bantlarını fazla bastırmadan ve şeklini değiştirmeden silebilirsiniz.

*Jaluzi perdelerin kullanım ömrünü uzatmak için her 6 ayda bir buharlı makinelerle temizlenmesi en doğru temizlik yöntemidir. Bunun için temizlik şirketlerinden perde temizliği hizmeti alabilirsiniz.
 
Geri
Üst