Saçlarınızı Yüz Şeklinize Göre Kestirin...

LaViNYaM

>>>ιкιz αηηєѕι<<<
Saçlarınızı Yüz Şeklinize Göre Kestirin...
Yüz Şekillerine Göre Saç Kesimi
Yüz Şekilleri Ve Saç Kesimi



Bayanlar saçlarınızı kestirmek istiyorsunuz fakat nasıl kestireceğinizi nasıl model yaptıracağınızı bilmiyormusunuz..İşte yüz tipine göre saç kesimlerini sizinle paylaşıyorum.Saç modelinizi yüz tipinize göre kestirmenin zamanı...


sac kesimi-7.jpg




Saçlarınızı Yüz Şeklinize Göre Kestirin!



Hangi yüz tipine, en çok hangi saç modeli yakışıyor? İşte detayları...

Nasıl vücut tipinize göre giyinmeniz gerekiyorsa, saçlarınıza şekil verirken de yüz şeklinize göre hareket etmelisiniz.

İşte sizin için derlediğimiz yüz şekline uygun saç modelleri...

Yuvarlak yüz tipi


Eğer yuvarlak bir yüz yapısına sahipseniz, çene hizanızdan başlayan katlı kesimler yüzünüzün genişliğini gizlemenize yardımcı olacaktır. Ayrıca saçlarınızın üst kısımlarının basık durmaması da yüz hatlarınızın ön plana çıkmaması açısından oldukça önemli. Yani eğer yuvarlak hatlı bir yüze sahipseniz, düz ve basık modeller yerine katlı, hafif hacimli duracak saç modellerini tercih etmelisiniz.

Oval yüz tipi

Eğer oval yüz tipine sahipseniz çok şanslısınız çünkü neredeyse tüm saç modelleri istediğiniz gibi kullanabilirsiniz. Sadece kafa şekliniz çok düzgün değilse, kısa kesim saç modelleri, kafa şeklinizi ortaya çıkaracağı için size yakışmayabilir.

Uzun yüz tipi

Eğer uzun yüz tipine sahipseniz, kısa saç modelleri sizin için çok daha uygun olacaktır. Uzun düz saçlar yüzünüzün çok daha uzun görünmesine neden olacağı için sizin çene hizasında başlayan katlı kesimleri ya da bob kesim gibi saç modellerini tercih etmeniz gerekecektir.

Kare yüz tipi


Eğer kare yüz tipine sahipseniz, kısa ve geometrik kesimlerden kesinlikle uzak durmalısınız. Hafif dalgalı kullanabileceğiniz saç modelleri, yüzünüzün keskin hatlarını yumuşatacaktır. Ayrıca çok yoğun olmayan kakül modelleri de size yakışacaktır.

Kalp yüz tipi

Eğer kalp şeklinde bir yüze sahipseniz alın kısmınız geniş demektir. Saç modelinizi seçerken bu bölgeyi kamufle edecek modeller seçmelisiniz. Dolayısı ile şakaklarınızdan başlayan katlar ya da kaküller sizin için çok uygun olacaktır. Katlarınızı içe kıvrımlı kullanmanız da yüzünüzün üst ve alt kısmının orantılı görünmesini sağlayacaktır.
 
Geri
Üst