Tumblr Nedir? Nasıl Kullanılır?

T

TİTAN

Forum Okuru
Tumblr Nedir? Nasıl Kullanılır?
tumblr nedir nasıl kullanılır girişi giriş sayfası bloglama ile ilgili bilgiler burada melekler
İnternet kullanıcıları gün geçmiyor ki bir paylaşım sitesini baştacı etmesin.Özellikle facebook düşkünlüğümüze diyecek yok !
Youtube,facebook,twitter derken şimdi de tumblr ortalığı kasıp kavuruyor melekler :) Aslında 6 yıl önce kurulan bu site son bir kaç aydır fenomen oldu.


tumblr-2a0.jpg



Yatırımcıların kesenin ağzını açtığı tumblr'nin kurucusu ve ceosu ise 25 yaşında ki David Karp.
İnternette “Milyonlarca insan yaptığı, bulduğu, sevdiği, düşündüğü veya oluşturduğu şeyleri paylaşıyor” sloganıyla iş yapan Tumblr’da bir kullanıcı ayda ortalama 14 orijinal gönderi ve 3 yeniden bloglama yapıyor. Bu gönderilerin yarısı fotoğraflardan oluşuyor. Diğer yarısı ise metin, bağlantı, alıntı, müzik ve videolar olarak sıralanıyor. Tumblr gönderilerinde yer alan “yeniden blogla” tuşu, tek tık ile bir gönderinin binlerce blog arasında hızla yayılmasını sağlıyor.

Peki bu tumblr nedir ne nasıl çalışır?

İnternette kişisel blog (günlük) açılmasını sağlayan bir platform.
Ücretsiz olarak, kullanıcı adı ve şifre yoluyla üye olunarak bir hesap açılıyor. Ardından kullanıcı sitesine bir isim vererek internette ‘blog’unu yayınlamaya başlıyor.
Siteye kullanıcı istediği ismi veriyor. Örneğin kullanıcı “yemek” adlı bir blog açmak isterse, ve bu isim herhangi biri tarafından alınmamış ise, ‘yemek.tumblr.com’ adresinde internette bir blog açılıyor.
Bunun ardından kullanıcı kendisine bir tema seçerek ‘blog’una içerik girişi yapabiliyor.
Burada da giriş işlemi oldukça basit. Bilgisayarda yer alan bir metin, fotoğraf, video, link, ses kaydı blog sistemine hızlı bir şekilde yüklenebiliyor.
Gönderilen Tweet’ler, Facebook’ta paylaşılan içerikler, herhangi bir chat programında yazılan metinleri birkaç saniye içinde bu sistemde blog ağında yayına almak mümkün oluyor.
Bu sayede sosyal medya aktif bir kullanıcı tüm arkadaş gruplarını tek platformda toplayabiliyor.
İngilizce olarak işe başlayan Tumblr.com’un şu anda desteklediği diller arasında Türkçe de bulunuyor.
Kullanıcılar Tumblr’da açtığı siteyi sadece bilgisayardan değil iPhone, iPad gibi cihazlardan da yönetip, içerik girişi yapabiliyor.

Bu tip paylaşım siteleri, giyilmeyen kıyafetlerin dağıtılması gibi faydalı işlerde kullanıldığı kadar Hilal Cebeci'nin panpişleri gibi lüzumsuz bir konu için de kullanılabiliyor.En güzeli melekler,interneti tamamen işe yarar ve dozunda eğlence için kullanabilmek.Böylece hem kimseye hem kendimize zararımız dokunmaz hem de cümle aleme rezil olmayız :tik:
 
Geri
Üst