Diş tedavisinde lazer çağı!!

tuqqce

Daimi Üye
Üye
Diş tedavisinde lazer çağı!!
Diş tedavisi ve çekimi sırasındaki anestezi, artık iğneyle değil lazerle yapılıyor.
http://adserver.ensonhaber.com/coun.../www.okeyvetavla.com/uyeform.php&clickerID=23



ANESTEZİYE alerjisi olanlara, kronik hastalıkları nedeniyle anestezi uygulanması riskli bulunanlara, hamileliğinin ilk 3 ayında diş tedavisi gerekenlere ve dişçi koltuğundan korkanlara, ''diş ve diş eti hastalıklarında lazer'' yöntemi, ağrısız, kansız, anestezisiz ve komplikasyon riski düşük tedavi olabilme imkanı sunuyor. Oral Lazer Uygulamaları Derneği Başkanı Dr. Nükhet Berk, ''atomize su spreylerinin lazer enerjisiyle birleşmesi sonucunda elde edilen hidrokinetik enerji'' prensibiyle çalışan yeni diş lazeriyle, diş ve diş eti hastalıklarının tedavisinden diş estetiğine kadar her türlü işlemin yapılabildiğini söyledi. Lazer yöntemi ile çürüklerin temizlendiğini, diş dolgularının, kanal tedavilerinin, kök ucundaki iltihapların kurutulduğunu, diş etindeki ve çene kemiğindeki her türlü cerrahi işlemin ve estetik diş tedavilerinin yapıldığını, diş etinin şekillendirilebildiğini anlatan Berk, bunların yanı sıra diş renginin beyazlatıldığını, hassas dişlerin hassasiyetinin giderildiğini, aft ve uçuk tedavilerinin yapıldığını ifade etti.
Berk, diş lazeri ile yapılan diş tedavilerinin, klasik yöntemlere göre avantajlı olduğuna dikkati çekerek, ''Lazer ile dişe ve diğer dokulara temas edilmeden çalışıldığı için sürtünme, basınç, ısı ve titreşim olmaz.

AĞRI VE BASINÇ HİSSEDİLMEZ
Ses duyulmaz ve lazer enerjisi, beyine ağrı iletimini kestiği için ağrı ya da basınç hissedilmez'' dedi.
Bu yöntem ile yapılan diş çürüğü tedavilerinde dolguların diğer yöntemden daha dayanıklı olduğunu ve daha uzun süre kullanıldığını belirten Berk, ''Dolgu, yapıştırma esasına göre yapılır. Lazer yönteminde, dolgunun dişe daha iyi tutunması için bölge girintili şekilde oyulur. Bu nedenle dişe iyi tutunan dolgu daha sağlam olur, uzun süre kullanılır ve sonrasında hassasiyet hissedilmez'' diye konuştu. Berk, lazer kullanılan bölgelerde yüzde 100 dezenfeksiyon ve sterilizasyon sağlandığı için, o bölgede tekrar enfeksiyon oluşması ve çürük başlaması riskinin söz konusu olmadığını söyledi.

KANAMAYA SON
LAZER ile yapılan cerrahi girişimlerde, hemen hemen hiç kanamanın olmadığını ifade eden Berk, cerrahi işlem sonrasında da ortaya çıkabilecek şişme ve komplikasyon ihtimalinin olmadığını, yaralı bölgenin daha kısa sürede iyileştiğini kaydetti. Berk, hastanın, tedavinin ardından günlük hayatını kolaylıkla sürdürebildiğini, konuşma ve yemek yemede zorlanma gibi olumsuzlukları yaşamadığını belirtti. Berk, lazerle yapılan tedavilerin yüzde 90'ında anestezi uygulanmadığını,kapsamlı cerrahi müdahalede anestezi yapıldığını söyledi.

 
Geri
Üst