İştahsızlığa bitkisel çözümler

Uzman SühaN

Administrator
İştahsızlığa bitkisel çözümler
Kilo almak istiyorsanız, vücudunuz direnç kaybetmişse ya da bir hastalığı atlatmaya çalışıyorsanız, iştahınızı artırmanız gerekebilir. Vücudunuza ihtiyacı olan enerjiyi vermek ve sağlıklı bir yapıya sahip olmak için yeme isteğinizin de iyi durumda olması gereklidir.

Siz de iştahınızı artırmak istiyorsanız, aşağıda yer alan ve başarısı kanıtlanmış bu yöntemleri deneyebilirsiniz.

Kahvaltıyı İhmal Etmeyin

Daha önce duyduğunuza eminim ama kahvaltı günün gerçekten de en önemli öğünüdür. Dengeli ve doyurucu bir kahvaltı menüsü, metabolizmanızı hızlandırır ve gün içinde daha iştahlı olmanızı sağlar. Kahvaltıda mısır gevreği, yoğurt, taze meyveler ve fıstık ezmesi tüketmeniz de iştahınızı artıracaktır.

Daha Küçük Porsiyonlar Yiyin

Gün içinde sadece 3 ana öğünde yemek yemektense, daha küçük 5-6 öğün yemek yemeyi deneyin. Aç olmadığınızda büyük porsiyon bir öğün yemek size zor gelebilir. Ancak küçük öğünleri daha rahat ve iştahlı bir şekilde yersiniz.

Yemek Yemek İçin Öğün Vakitlerini Beklemeyin

Öğünlerinizi zamana göre belirlemek zorunda değilsiniz. Ne zaman kendinizi aç hissediyorsanız, o zaman yemek yemelisiniz. “Öğle yemeği 12.30’da, akşam yemeği 19.00’da yenir” gibi bir kuralı benimsemenize gerek yok. Acıktığınızda yemek yemek, iştahınızın açılmasını sağlayacak en önemli unsurlardan biridir.

Ara Sıra Atıştırmayı Unutmayın

Öğün aralarında vakit buldukça atıştırmalık şeyler yiyin. Özellikle muz, kuruyemiş ve patlamış mısır gibi kolay saklanabilen ve tüketilebilen atıştırmalıkları deneyin. Favori yiyeceğinizden yanınızda bir miktar taşıyarak da iştahınızın artmasına yardımcı olabilirsiniz.



9.jpg







Ahududu, ayva kompostosu, badem, ceviz, greyfurt, kayısı, limon, portakal, domates, enginar, havuç, sarımsak, turp, adaçayı, ardıç tohumu, kekik, kimyon, kişniş, nane, rezene ve söğüt yaprağının iştah açıcı özelliği vardır.


  • Bir çay bardağı kaynar suya, 1 çay kaşığı havuç tohumu konulur.Kısık ateşte birkaç dakika kaynatılır. 10 dakika demlendirilir ve sabah,öğle ve akşam tok karnına içilir.
  • Kakule toz haline getirilir. Günde birkaç defa 0,5 gram kap halinde alınır.
  • Tere-su teresi sıkılırarak suyundan günde 1 bardak içilir.
  • Bir bardak kaynar suya 10 gram kantaron bitkisi konulur.10 dakika bekletilerek öğle ve akşam yemeklerinden önce 1 bardak içilir.
  • Bir bardak kaynar suya 2 gram papatya konur.10 dakika bekletilip günde 1 bardak sabahları aç karnına içilir.
  • Bir bardak kaynar suya 2 tatlı kaşığı dövülmüş kereviz tohumu konulur.10 dakika bekletilip günde 3 bardak yemeklerden önce içilir.
 
Geri
Üst