Estetik Operasyonlar Hakkında Kadınlara Uyarılar !

T

TİTAN

Forum Okuru
Estetik Operasyonlar Hakkında Kadınlara Uyarılar !
estetik cerrahi

estteik operasyon




Sevgili melekler, estetik cerrahinin yaygınlaşması ve gelişen teknoloji sayesinde artık kendinde memenun olmadığı yerler bulunan kadın erkek herkes estetik cerrahların kapısına koşuyor. Özellikle cilt gerdirme, yağ aldırma ve burun estetiği için başvuruda bulunanlar elbette ki çoğunlukla kadınlar. Ancak ne yazık ki estetiği son derece keyfi sebeplerle yaptıran, doktor seçiminden çok fiyatıyla ilgilenen kadınların büyük bir hata yaptıklarını belirten uzmanlar bu konularda kadınları uyarıyor. Biz de bu sayfamızda estetik operasyon ile ilgili olarak ünlü estetisyen Prof. Dr. Onur Erol 'dan görüşlerini belirttiği makaleyi yayınlıyoruz....



estetik-4c.jpg



Televizyondan doktor seçmeyi, "Sizde burun ameliyatı kaça?" diyerek araştırma yapmayı büyük estetik hatası sayan Prof. Dr. Onur Erol: 20 yaşında kızların bacaklarını gerenler ya hırsız ya da canavar!



Plastik cerrahiye getirdiği tekniklerle dünya tıbbına giren, Onep Plastik Cerrahi'nin Başkanı Prof. Dr. Onur Erol; estetik cerrahi ile ilgili önemli bilgiler verdi ve sorularımızı yanıtladı:

Estetik ameliyat yaptıran birinin en büyük hatası ne olur?
İyi doktor seçmemek olur. İyi doktor seçerse, zaten yanlış ameliyat olmaz. 20 yaşındaki insana bacak germe yapılıyor. Hırsızlık mı, canavarlık mı; ne diyeyim bilemiyorum. Çok şükür ki bu tür doktorlar son derece az. Bunun yanında iyi eğitim almamış doktorlar da bir dezavantajdır. Hekimin ihtisas aldıktan sonra da, eğitimini devam ettirip bu konuda otorite olmuş cerrahların yanında asistanlık yapması çok faydalıdır. Ben şu ana kadar, ihtisas sonrası 32 plastik cerraha asistanlık yaptırarak daha yüksek bir eğitim almalarına imkan verdim. Zira geçmişte kendimde dünyaca ünlü plastik cerrahların yanında asistanlık yaparak çok şey öğrenmiştim.

DİPLOMAYI KONTROL EDİN
Estetik için doktor seçerken nelere dikkat edilmeli? Daha önce estetik olmuş birinin tavsiyesi çok önemli midir?
Arkadaş tavsiyesine her zaman güvenilmemeli. Amerikan Plastik Cerrahi Derneği'nin basit bir önerisi var; doktorun diplomasını kontrol edin. Doktorun nasıl bir eğitim aldığını ve bilimselliğini devam ettirmek için toplantılara, kongrelere katılıp katılmadığını araştırın. Televizyona çıktı diye onu iyi bir doktor olarak görmeyin. Ameliyat yaptığı iki-üç hastasının sonuçlarını görün.

Plastik cerrahın iyi bir bilim adamı olması yeterli mi, yoksa el yeteneği hepsinin önüne mi geçer?
İyi bir estetik cerrah olmak için bilim şart. Ancak sadece bilimle olmuyor. Bunu sanatla birleştirdiğiniz zaman, o kişiye ne yapabiliyorsanız yapıyorsunuz. Şunu unutmamak gerek; herkesin görünen ve gizli bir güzelliği vardır. Plastik cerrahın görevi, o gizli güzelliği bulup yaptığı müdahale ile ortaya çıkarmaktır. Ancak bu şekilde doğal bir güzellik elde edilebilir. İşte plastik cerrahı, bu yetenek zirveye çıkarır.

UCUZA KAÇMAYIN!
Estetik ameliyatlar eskiye göre ucuzladı mı? O yüzden mi çok fazla estetik yapılıyor?
Sadece ucuz diye kötü bir doktor tercih edilmemeli. Ucuz diye bir doktora gidiyor; tüm yüzü bozuluyor, burnu çöküyor, eğri büğrü oluyor, memeleri eskiyi aratacak hale geliyor... Hasta bunları düzelttirmek için doktor doktor dolaşıyor. Sonuçta ucuza kapatacağım derken, sonraki ameliyatlar daha da pahalıya geliyor. Üstelik dokunulmamış, ameliyat edilmemiş bir doku ile aynı sonucu almak daha güç. Unutmamak lazım; derimiz kumaş değil ki, terzi bozsun... Çarşıdan yenisi alınmıyor. O bakımdan riskleri azaltmak lazım. Biri telefonu açıyor; "Burun ameliyatı kaç lira?" diye soruyor. Bu çok yanlıştır.

KENDİ VÜCUDUNUZA SAYGI DUYMALISINIZ
Size 60-70 yaşlarında bir kişi gelip "Ajda Pekkan gibi olmak istiyorum" derse, bu ne kadar mümkün olur?
Hem doktor, hem de kişinin kendisi; yüzündeki güzelliği ortaya çıkarma maharetine sahip olmalıdır. Kendi yüzünü değiştirip başkasına benzeme arzusu ruhsal bir bozukluktur. İnsan kendisine verilen vücuda saygı duymazsa, vücut da ona saygı duymaz. Ona buna benzemeye çalışırsa maymuna döner insanlar.

Peki bu tür isteklerle gelenler hâlâ çok mu?
Bu tarz isteklerle nadir de olsa gelenler oluyor. Mesela bazı kişiler benden; Petek Dinçöz veya Deniz Akkaya'nın burnunu yapmamı istiyor. O insanların yüzüne o burunlar yakışıyordu. Kişinin yüz yapısına göre değişen bir uygulamadır bu. "Beni ona benzet" demek kadar saçma bir şey olamaz.

AMELİYAT OLMADAN DA GENÇLEŞMEK MÜMKÜN
Ameliyatsız estetik yöntemleriyle bir insan kaç yaş gençleştirilebilir?
Kişiye ve o kişideki bozukluğun derecesine göre değişir bu. Bir bakıyorsunuz; bozukluğu fazla değil ve tedaviden sonra etrafındakiler "Çok hoş olmuşsun, bir şeyler mi yaptırdın?" diyor. Bir de çöküntüleri çok fazla olanları, ameliyatsız da 15 yaş gençleştirebiliyoruz.

Ameliyatsız gençleşme yöntemleri kimler için uygundur?
Ameliyat istemeyen ve sağlığı ameliyata müsait olmayanlar vardır; onlara daha basit işlemler yapılır. Bir de aşırı derecede sarkması olmayanlara uygulanır. Bu durumlar için ameliyatsız güzellik tekniklerini uygulamak faydalıdır. Ancak, aşırı sarkmaları olanlarda ameliyatsız yöntemlerle kısıtlı sonuçlar alınabileceği unutulmamalı.
 
valla doktor işinin ehli olacak benim bir arkadaşımın tanıdığı kadın 40 yaşında karnından yağ aldırmış gerdirmiş bir sürü operasyon geçirmiş hemde Nişan taşı gibi sosyete bir yerde ama kadının bütün hayatı mahvolmuş karnı verbatmış açamıyormuş bile uatncından cinsel hayatı bile bitmiş düşünün eşinden bile utanıyormuş o derece kötü olmuş :S
 
Geri
Üst