Sessiz Kalp Krizi Riski Belirtileri İle İlgili Bilgiler

TİTAN

*Melekler Mekanı*
Sessiz Kalp Krizi Riski Belirtileri İle İlgili Bilgiler
Bu konu; sessiz kalp krizi riski ile ilgili bilgiler vermektedir.



Sevgili melekler, günümüzde ne yazık ki sık sık bilhassa futbolcular arasında kalp krizinden ölümlere rastlıyor ve çok üzülüyoruz. Gençler arasında da hayli yaygın olan kalp krizi pek çoğunda habersizce çıkabiliyor. Biz de bu sayfamızda sessiz kalp krizi riski ve belirtileri ile ilgili sizlere bilgiler vermek istedik..


sessiz_kalp_krizi-67.jpg




Kalp krizinin de sessizi olur mu demeyin oluyor...Kalp krizi deyince aklımıza göğüs ağrısı gelir. Ama bir çok insan özellikle şeker hastaları ve kadınlar göğüs ağrısı olmadan kriz geçirebilirler.

Kiminde yorgunluk, mide bulantısı gibi şikayetler olur, kalp krizinden şüphe edilmez. Kiminde hiç bir şikayet olmaz. Sessiz infarktüs denen bu durum ağrılısı kadar tehlikelidir.

Kalp damarlarından biri tıkanınca beslediği bölgedeki kalp hücreleri kansız ve oksijensiz kalırlar. Açlığa çok uzun süre dayanamazlar, ölmeye başlarlar. Buna miyokard infarktüsü denir. Kalp krizi denince çoğunlukla anlatılmak istenen bu durumdur.

Son 20-30 yıla kadar yapılan kalp kriziyle ilgili araştırmaların çoğunda incelenen kişilerin büyük çoğunluğu erkektir. Bugün de durum tam düzelmiş değildir. Bu dengesizliğin doğal sonucu olarak kalp krizi hakkında bilgilerimizin çoğu erkeklerde yapılan gözlemlerden elde edilmiştir. Son yıllarda bu konudaki görüşlerimizde önemli değişiklikler oldu. Kadınlarda kalp krizinin kendini erkeklerde olduğundan farklı gösterebildiğini öğrendik.

Kalp krizi geçiren bir erkeği çoğu zaman eli göğsünün üstüne ağrı ve sıkıntı içinde buluruz. Oysa, kadınlarda bu tipik şikayetler kalp krizlerinin yarıdan azında görülür. Birçok kadın yorgunluk, nefes darlığı ve mide bulantısı, baygınlık hissi gibi şikayetlerini kalp hastalığıyla ilintilendirmediği için ya doktora gitmez ya da geç gider. Gitse de kalp krizi teşhisi konulamaması veya geç konulması hiç de ender değildir. Bu da kadına ya gereken acil tedavinin uygulanmamasına ya da tedaviye geç başlanmasına neden olur. Bu gidişin tabii sonucu kalp krizi geçiren kadının ölüm riskinin erkeklerden yüksek olmasıdır.
 
Geri
Üst