erarslan tatil köyü

TÜLSÜ35

Yeni Üye
Üye
erarslan tatil köyü
bungalov tatil köyleri bungalow koyu bungalov tatil eraslan köyü evleri

eraslan1cc4.jpg

Eraslan Tatil Köyü, Yuvacık barajının hemen yamacında, İzmit’e 10, istanbul Anadolu Yakasına 70 km. mesafede.

Ahşap bungalow ile apart dairelerden oluşan tesisin odalarında; TV, Telefon, sıcak sulu modern banyo, merkezi ısıtma mevcut.

Eraslan Tatil Köyü'nde doğada yürüyüşe çıkabilir, dilerseniz Yuvacık barajında oltayla balık tutabilir, bisikletlerinize atlayıp doğayı keşfedebilirsiniz

Yuvacık Hakkında

eraslan2ty5.jpg

Yuvacık; İzmit´e 12 km mesafede ana yol ile bağlıdır. Ayrıca 10 km mesafede farklı güzergahta mevcut olup, İzmit Merkeze bağlanan alternatif güzergahlarda mevcuttur. Yuvacık, İzmit Körfezinin doğu ucunda 25 km kare alana sahip yayla görünümündedir. Yuvacık´ın güneyi daha sert tapoğrafya ya sahip, doğal güzellikleri içinde barındıran ormanlık alanlar ile zengin su kaynaklarına sahiptir.
Nitekim Kocaeli ve çevresinin en zengin su kaynaklarına sahip olduğundan Yuvacık Barajı 1997 yılında bitirilerek, yıllık 166 milyon mt küp su kapasitesiyle 2020 yılına kadar Kocaeli ve çevresinin su ihtiyacını karşılayacağı hesaplanmaktadır. Yuvacık, İzmit Merkezine yakınlığı ulaşım imkanlarının kolay olması boş alanlarının büyüklüğü ile zengin nüfus potansiyeline sahiptir.

İzmit´in Yuvacık beldesi sahip olduğu doğal ve kültürel güzelliği ile dikkate değer bir özellik taşımaktadır. Bu değerler arasında flora ve fauna yapısı gibi biyolojik zenginliğin yanı sıra dağ, akarsu, göl, kanyon gibi coğrafi çeşitlilik de bulunmaktadır.
 
Geri
Üst