Bebeklerde yürüme gecikmesi

  • Konbuyu başlatan Misafir
  • Başlangıç tarihi
M

Misafir

Forum Okuru
Bebeklerde yürüme gecikmesi
bebeklerde yürüme gecikmesi
bebek yürüme
bebekler kaç aylıkken yürür



Evet Melek'ler, bir misafirimizin sorusu üzerine bebeklerde yürüme gecikmesi ve bebeklerde yürümeye başlama dönemi hakkında bilgilere yer veriyoruz bu yazımızda.

380014dac43144c8f2.jpg


Her çocuğun gelişimi kendine özeldir. Bebekler genellikle 12.-18. aylar arasında yürürler. Kimi bebek önce emekleyip sonra yürürken, bazıları direkt yürür. Bir şeylere tutunup ayağa kalkması ile yürümesi arasında oldukça uzun bir süre vardır. Önemli olan, çocuğu desteklemektir. Yürüteç konusu ise çocukta kafa karışıklığı yaratması ve tehlikeli olabilmesi nedeniyle, hâlâ bir sorundur. Ancak, uzun süre olmamak kaydıyla ve bebeğin yanında bulunduğunuz zamanlarda kullanılabilir.

Bu dönemde bir diğer önemli konu da, ayağa kalkıp tırmanmaya başladığı için, bebeğin yatağının korkuluğundan düşme ihtimalidir.
Bu tehlike göz önünde bulundurulmalı ve gerekirse yatağa korkuluk takılmalıdır. Düşmeye karşı, yatağın kenarına minderler de konulabilir. Çocuğunuz 18 aylık olduğunda hâlâ yürümeye başlamadıysa, bu konuda doktorunuza danışmalısınız.
 
benim bebegim artik 6 yasinda bir delikanli oldu cevabim biraz off topic olacak ama bu guzel resmi gorunce dayanamadim.cok tatli cok sirin bir bebek nasil da anin keyfini cikariyor...
 
Geri
Üst