Yenidoğan Bebeklerin Ağlama Sebepleri Neler Olabilir ?

T

TİTAN

Forum Okuru
Yenidoğan Bebeklerin Ağlama Sebepleri Neler Olabilir ?
Yeni Doğan Bebek Ağlamaları

Yeni Doğan Bebeklerin Ağlaması


Sevgili melekler, Bebeğimiz ve Biz köşemizde bu kez Yeni Doğan Bebek Ağlamaları neden olur konusunda ki bilgileri sizlerle paylaşacağız. Eğer bebeğinizin ağlamaları karşısında şaşkına dönüyor ve bunalıyorsanız Yeni Doğan Bebeklerin Ağlaması konusunda uzmanların tavsiye ettiği önerilere kulak verin..




yenidogan_aglamasi-259.jpg



Yeni doğan bebeğin ağlamaları aileler için önemli bir sorundur. Ağlayan bebeğe derhal bakılır. Elbiseleri ve kundak çok sıkı olursa bundan etkilenir. Çamaşırlar, arasında, iğne gibi yabancı cisim bulunması, gaz çıkarmama, emzirme saatinin gelmesi, su ihtiyacı ağlama nedeni olabilir. Ağlarken çocukla ilgilenmemek, ağlamaya bırakmak çocuğu mutsuz eder, kucağa alma ise, aileyi esir eder. Orta yol mutlaka bulunmalıdır.
Sağlıkları yerinde olan bebekler, günün aynı saatinde sebepsiz olarak ağlarlar. Emzirmeden sonra rahat bir uyku başlar, uyanma zamanına doğru hafif kıpırdanmalar ve memnuniyetsizlik belirtileri görülür. Giderek şiddetini artırır. Çok kere “acıkması” şeklinde yorumlanır. Çocuk normal beslense bile ağlama krizleri gelir. Hekime gidiş nedenleri olur. Bazen bir saat kadar süren ağlama krizleri görülür. Ailenin panik içinde olduğunu hisseden bebek, ağlamanın şiddetini artırır. Bu durum, sinir deşarjı (boşalma) olarak nitelendirilir.
Çocuk çok kere oyalanmak ister. Bu, kucak alışkanlığı yapar. Yere koyarsın ağlar, kucakta susar. Ağzına yalancı meme alan ve parmak emen çocuklarda bu vasıtalar susturuculuk vazifesi yapar.
Bebeğin sinirleri için yararlı olan ağlama seansları, aileler için dayanılmaz zor durumlardır. Sabır, özen ve dikkat gerektirir. Üç aylığa kadar devam eder, sonra periyodik ağlama sahneleri azalır.
 
Geri
Üst