Yeni Doğmuş Bebeğin Nasıl Tutulacağıyla İlgili Bilgiler

T

TİTAN

Forum Okuru
Yeni Doğmuş Bebeğin Nasıl Tutulacağıyla İlgili Bilgiler


Yeni Doğan Bebeğin Tutulması


Yeni Doğmuş Bebek Nasıl Tutulmalı





Sevgili melekler, yeni anne ve babaların en büyük çekincelerinden biri de yeni doğan bebeğin tutulması olayıdır. Son derece hassas olan yeni doğan bebekler sanki kırılıp düşecekmiş hissi verir insana. Bu yüzden de anne babalar bir yerini acıtırız korkusuyla bebeği tutarken son derece huzursuz olurlar. Bu sayfamızda sizlere Yeni Doğmuş Bebek Nasıl Tutulmalı nelere dikkat edilmeli anlatmaya çalışacağız...



yenidogan-95.jpg



Yenidoğan bebekler, kafalarını tutamazlar. Kasları henüz çok zayıftır ve çok kontrol altında değildir. Eğer elinizle kafasını desteklemez iseniz bebeğin başı arkaya düşüp, zarar görmesine ya da bebeğin korkmasına neden olacaktır. Bebeğinizi kucağınıza her aldığınızda, o küçük bedeni tamamıyla kavramaya çalışın. Başına, beline, sırtına dikkat ederek özellikle bu üç bölgenin destekli olmasına özen gösterin. Kısacası bebeği tutmak için önce başından kavrayıp sonra kucağınıza alın.




Sırüstü Yatan Bir Bebeği Kucağınıza Alırken;

- Bebeğe doğru eğilin ve bir elinizi başının ve boynunun altına kaydırın ve diğer elinizi (İster yandan ister bacaklarının arasından) poposunun altına kaydırın. Ağırlığınızı kollarınıza verip ona bakın ve konuşun.


- Daha dik durmak için sırtınızı düzleştirin ve bebeğinizi kendinize yaklaştırın. Bunu yaparken onu göğsünüze paralel olacak biçimde yavaşça çevirin. Bir elinizi başının ve boynunun altında tutmayı sürdürün.

- Göğüs yüksekliğinin altında olduğunda bedeninize yaklaştırmaya başlayın. Başını kolunuzla destekleyecek biçimde boynunun altındaki elinizi sırtına doğru kaydırın.


- Bebeğiniz, kolunuzun kıvrımına yerleşene kadaar kolunuzu aşağı yukarı hareket ettirin. Daha fazla destek için isterseniz ellerinizi birleştirin. Yaşamının ilk günleri ve haftalarında, bu konumda bebeğinizinkiyle sizin arasındaki mesafe, bebeğinizin görebileceği uzaklıktır.
 

Benzer Diğer Konularımız !

Geri
Üst