Nokia “Müziğe Devam” diyor

PaSikA

Yeni Üye
Üye
Nokia “Müziğe Devam” diyor
Nokia, yeni Nokia Music Store ve Comes with Music lansmanlarının yanı sıra üç yeni müzik cihazı ile kullanıcılarının hizmetinde olacak.

Nokia 5730 XpressMusic, Nokia 5330 XpressMusic ve Nokia 5030, sahiplerine sevdikleri müziğe kolayca erişme imkanı vererek insanların yaşamını müzikle dolduracak. Müzik keyfini farklı fiyat avantajlarıyla sunan Nokia, Comes with Music ve Nokia Music Store servisinin sunulduğu pazarları genişletiyor; bu servislerin gerek mobil cihaz gerekse PC entegrasyonunu kolaylaştırıyor ve müzikten keyif alma biçimini değiştiriyor. Nokia dijital mobil müzikçalarlar, sevilen şarkıları yönetmeye yönelik bir havuz, mağaza ve platform işlevi görüyor.


Nokia Yetkilisi Jo Harlow,konu hakkında şunları söylüyor: “Dijital müzikçaları olan 425 milyonu aşkın cihaz ve FM radyolu 700 milyonun üzerinde cihaz sattık. Bu da açıkça mobil telefonun müzik dinlemek ve yanınızda taşımak için en doğal cihaz olduğunu gösteriyor. Nokia 5730 XpressMusic gibi bir dijital müzikçaları Comes with Music üzerinden milyonlarca şarkıya sınırsız erişimle birleştirmek, tüketicilere müzik sevgilerini sürdürmeleri, ayrıca müziği keşfetmeleri, deneyimlemeleri, denemeleri ve saklamaları için eşsiz bir teklif sunduğumuz anlamına geliyor.”

3 kıtada 15 pazarda sunulan Nokia Music Store, insanlara, doğrudan cihaz üzerinde, müzik tarama ya da satın alma, sevdikleri sanatçılar, şarkılar ya da albümler hakkında tavsiye alma ya da onları arama imkanı veriyor. Nokia Music for PC yazılımı, bir PC ve uyumlu bir cihaz arasında müzik düzenlemesi ve aktarımı yapmayı, CD kopyalamayı ve yazdırmayı, aynı zamanda keşfetmeyi ve doğrudan Nokia Music Store’dan indirmeyi kolaylaştırıyor. En son Meksika’da pazara sunulan Nokia Music Store, önümüzdeki aylarda, Portekiz, Norveç, Güney Afrika ve Polonya’da da aktif hale gelecek.
Comes With Music, kullanıcılara bir yıl boyunca Nokia Music Store’dan sınırsız müzik indirme imkanı veriyor. İnsanlar, indirmek ve saklamak için milyonlarca şarkı arasında seçim yapabiliyorlar. İndirdikleri müzikleri bir yılın bitiminde de saklayabiliyorlar. Halihazırda İngiltere ve Singapur’da sunulmakta olan Comes with Music servisinin önümüzdeki 3 ay içinde Avustralya, Almanya, İtalya ve İsveç’te de pazara sunulması bekleniyor. Nokia 5730 XpressMusic ve Nokia 5330 XpressMusic gibi Nokia XpressMusic serisinin en yeni ürünleri, belli pazarlarda Comes with Music uyumlu cihazlar olarak sunulacak.
Nokia 5730 XpressMusic
Nokia 5730 XpressMusic cihazının kalbi olan Xpress Homescreen, müziğe, insanlara, oyunlara, e-postaya ve takvime erişim sağlamak ve bunlar hakkında dinamik bilgi sunmak üzere tasarlandı. Nokia 5730 XpressMusic, ekranın altından bir yöne doğru kaydırılarak açılıyor ve hızlı mesajlaşma için bir QWERTY klavye içeriyor. Homescreen üzerindeki kısayollar, müziğe ve N-Gage servisine, ayrıca Facebook, Fotoğraflar, Ovi Kişileri, Haritalar, mesajlaşma gibi kullanıcı tanımlı uygulamalara doğrudan erişim sağlıyor. Kullanıcı, Ovi Kişileri aracılığıyla, hangi arkadaşların online olduğunu görebiliyor, durumlarına bakabiliyor, onlarla sohbet edebiliyor, hatta hangi müziği dinlediklerini görüntüleyebiliyor.
Xpress Homescreen üzerindeki Müzik kısayolu, cihaz üzerindeki mevcut müziğin yanı sıra sanatçılar hakkında bilgi almak ya da kablosuz yöntemle müzik indirmek için Nokia Music Store servisine doğrudan ve hızlı erişim sağlıyor.
Nokia 5730 XpressMusic, atanmış oyun tuşlarıyla, gerçek bir N-Gage cihazı. N-Gage Arena topluluğuna ve önceden yüklenmiş N-Gage oyunlarına doğrudan erişim, kullanıcıları online arkadaşlarıyla bağlanmaya, yarışmaya ve yüksek skorları görmeye davet ediyor.
Nokia ayrıca Nokia 5730 XpressMusic cihazını otomobildeyken elde tutmaya yardımcı olan Nokia Mobile Holder CR-110 tutucunun da duyurusunu yaptı.


Nokia 5330 XpressMusic


Nokia 5330 XpressMusic, keskin kenarlı ve üstü kesilmiş tasarımı, ayrıca aydınlatma efektleri ile, hem müzik dinlemek, hem de sosyal ilişki ağını devam ettirmek için ideal. Ekranın yan tarafındaki XpressMusic dokunmatik tuşlar, müziğe anında erişim sağlıyor. Her tür kulaklıkta 3.5 mm fişle kristal netliğinde ses kalitesi ve 24 saati aşkın müzik çalma süresi ile birinci sınıf müzik deneyimi vaat ediyor. Nokia 5330 XpressMusic, Ovi, Facebook, MySpace gibi online paylaşım sitelerine erişim sağlıyor.
Nokia, hareket halindeyken müzik dinleme deneyimini artırmak için çok çeşitli aksesuvarlar sunuyor. Pazara yeni sunulan Nokia Bluetooth Stereo Headset BH-504, güçlü hoparlörleri, yankı önleme ve gürültü azaltma özellikleri ile, yüksek ses kalitesi sağlıyor. Nokia Stereo Headset WH-500 de hem müzik dinlemek için hem de telefon konuşması yapmak için ideal. Bu kulaklık, pek çok cihazla da uyumlu. Her iki kulaklık da kolayca katlanıyor ve cebe sığıyor. Küçük boyutlu Nokia Mini Speakers MD-8 ise ekstra uzun çalma süresi sunuyor ve sevilen şarkıları arkadaşlarla paylaşma imkanı veriyor.


Nokia 5030

Nokia 5030, Nokia’nın dahili FM radyo anteni içeren ilk telefonu. Kulaklık ya da harici hoparlör gerektirmeden radyo dinleme imkanı veriyor. Cihazın yan tarafında bulunan FM radyo ve kanal seçme tuşları, cihaza haklı bir XpressRadio unvanı kazandırıyor. Nokia 5030, masa üzerine yanlamasına koyulduğunda taşınabilir bir FM radyo olarak kullanılabiliyor. Nokia 5030, insanların eğlenmek ve haber almak için ana kaynak olarak radyoyu kullandıkları, gelişmekte olan pazarlar için ideal. Güçlü hoparlörüyle 10 saatlik konuşma ve 24 saatlik radyo dinleme süreleri sunan cihaz, grafit ve kırmızı olmak üzere iki ayrı renkte sunuluyor.


Nokia 5730 XpressMusic ve Nokia 5330 XpressMusic 2009’un üçüncü çeyreğinde, Nokia 5030 ise 2009’un ikinci çeyreğinde pazara sunulacak.
 
Geri
Üst