Balkon Çiçekleri

T

TİTAN

Forum Okuru
Balkon Çiçekleri
balkon çiçekleri sarkan balkon çiçekleri
balkon çiçekleri, sarkan çiçekler, nasıl yetiştirilir, tavsiyeler, resimleri, isimleri, ile ilgili bilgiler burada melekler



c4-2d7.jpg
c3-1af.jpg




Yazın yanlarından geçerken yüzümüze çarpan kokuları,görüntülerinin muhteşemliğiyle balkonların bahçeye dönmesine sebep olan çiçeklerle ilgili bir makaleye yer vereceğiz melekler :)

Böyle bir balkona sahip olmak için gerekli tüm bilgileri aşağıda ki makalemizde bulacaksınız..:tik:


Aslında, çok fazla emek harcamadan kendi evinizde, balkonunuzda hatta işyerinizde rengarenk bitkiler yetiştirebilir, serin yaz akşamlarında mis kokular eşliğinde sıcak muhabbetler yapabilirsiniz.

Üstelik, yorucu bir günün sonunda bitkilerle ilgilenirken günün yorgunluğunu atıp, elinizin toprağa ve tabiata değmesiyle huzur bulabilirsiniz. İstanbul Ağaç ve Peyzaj AŞ'de görevli orman mühendisi Ünal Yücesan, uzun süren kıştan sonra baharla birlikte kendine gelmeye başlayan bitkilerin öncelikle taze bir toprağa, gerekiyorsa daha geniş bir saksıya ve gübreye ihtiyacı olduğunu söylüyor.

İç mekanlarda yetişen şeflera benjamin yukka türleri, dressena, kentya gibi bitkilerin her birine farklı gübre verilmesi gerektiğini belirten Yücesan, "Hediye gelen veya satın alınan çiçeklerin nasıl bakılacağı, sulama aralıkları ve kullanılacak gübre çeşidi çiçekçilere sorulabilir.

c2-177.jpg
c1-32f.jpg


İç mekan bitkileri evin farklı köşelerine konur. Biz bunları yarı gölge, ışık ağacı ve tam gölge şeklinde ayırıyoruz. Her bitkinin nem durumu ve yapraktan beslenmeleri farklı yapılıyor." diyor.

Özellikle büyükşehirlerde, apartman dairelerinde yaşayanlar için çiçek kokuları arasında oturup çayını yudumlamak güzel bir hayaldir. Hafta sonlarında parklara, bahçelere koşmamızın sebebi doğa özlemini bir parça da olsa giderebilmek değil mi? Aslında küçük de olsa balkonlarımızı bahçe haline getirmek de elimizde.

Yükseklik, rüzgar, bakı ve gölge şartları oluşmadığı için bahçede olan hava balkonda oluşmaz. Dolayısıyla balkona dikilen bitkiler bahçeye göre daha kısa ömürlü olur. Buna rağmen, balkonun havasını değiştirecek özellikle çalı türünde güzel kokulu çiçekler açan bitkiler yetiştirilebilir.

Balkonda plastik saksı yerine betonarme veya toprak saksılar tercih edilmeli. Plastik saksı, sıcak havada bitki kökünü kurutabilir ve bitkiyi kökünden öldürür. Toprak saksıda ise bitki kökü hava alır.

Balkonda yetiştirebileceğiniz güzel kokulu çiçekleri olan çalı türlerinden bazıları: Ağaç hatmi, ortanca, açelya, kamelya, lavanta, yasemin, kanarya gülü, ağaç minesi, filbahri, zakkum, leylak, kartopu, morsalkım, yasemin, tatar hanımeli (sarılıcı olan türü güzel bakılırsa balkon demirlerini ve duvarları sarar), meilland gülleri (kokusuz peyzaj gülü), yediveren gülleri.

Ayrıca, kazayağı, buzçiçeği, lale, begonya, aslanağzı, Meryemana kandili, gardenya, hazineçiçeği, çuhaçiçeği, camgüzeli, sakız sardunyası, süsen, petunya, ipekçiçeği, ateşçiçeği, kadife çiçeği, hercai menekşe ve lale türleri de balkonunuzu çiçek bahçesine çevirebilir.

Camekanlı balkonlara limon ve portakal ağaçları konulabilir. Yetişmeleri için iyi ışık almaları ve Akdeniz iklimine göre nem ayarının yapılması lazım. Sardunyalar balkonlarda yaz sonuna kadar çiçek açar ve hoş bir görüntü oluşturur. Bitkilerin, nemini kaybetmeyecek şekilde sulanması gerekir.

Bütün hanımların yetiştirmekten zevk aldığı çiçeklerden olan menekşelerin gelişmesi için toprak nem ayarının iyi yapılması lazım. Yazın 3 günde bir sulanabilir. Suyun yaprak ve köküne değmeden doğrudan toprağa konması lazım. Güneş alması ve suyunu hiç kaybetmemesi önemlidir.


 
Geri
Üst