Güneşten Sonra Cilt Bakımı Nasıl Yapılmalı ?

T

TİTAN

Forum Okuru
Güneşten Sonra Cilt Bakımı Nasıl Yapılmalı ?
güneşten sonra cilt bakımı
cilt bakımı nasıl yapılır




Yaz aylarındayız ve aşağı yukarı herkes ya tatile gitti, ya gidecek ya da tatilde melekler :) Öncelikle hepinize iyi bir tatil geçirmenizi diliyoruz. Tatil demek deniz ve güneş demek olduğuına göre sizlere güneş ve cildiniz ile ilgili bilgiler vermek istiyoruz. Güneşten sonra cilt bakımı büyük önem taşır melekler. Güneşin zararlı ışınlarının son derece etkili olduğu öğle saatlerinde güneşe çıkmamanız gerektiğini artık biliyorsunuz. O saatlerden sonra alacağınız güneş banyosundan sonra cilt bakımı yapmalısınız. Eğer cilt bakımı nasıl yapılır bilmiyorsanız, buyrun makalemize :tik:


gunesten_sonra_cilt_bakimi-1a8.jpg



Vücudumuzu dış etkenlerden koruyan derimiz, yaz aylarında güneş sonrası kurumakta, sertleşmekte ve daha fazla bakıma gereksinim duymaktadır. Yazın artan ter salgısı, kuruyan ve sertleşen deriden bazen dışarıya boşalamayarak deri altında isilik dediğimiz kabartılara yol açmaktadır...

Ayrıca yağlı ciltlilerde yazın gözeneklerin tıkanması, akne (sivilce) oluşumuna veya artışına neden olabilmektedir. Bu problemleri engellemenin en kolay yolu sık sık yıkanmak, derimizin gözeneklerini açık tutmaya çalışmaktır. Ancak su ve sabun da cildimizin kurumasına neden olan diğer faktörlerdir. Bu nedenlerle yaz aylarında suyun ve güneşin kuruttuğu derimizi uygun nemlendiricilerle sürekli nemlendirmek gerekmektedir.

Daha çok, hassas ve kuru derili çocukların yüzünde yaz aylarında açık renkli, hafif kepekli lekeler oluşturmaktadır.Bunların da engellenmesi ve tedavi edilmesi derinin güneşten korunması ve nemlendirilmesi ile mümkün olmaktadır.

Yine sıcak günlerde saç ve ayak bakımına da özen gösterilmelidir.

Kalınlaşan yağlı deri bölgelerine asit salisilik, retinoik asit içeren losyon veya jel formunda deri incelticiler uygulamak isilik ve sivilce oluşumunu önleyebilir. Eğer cildimizde isilik veya sivilce oluşursa antibiotikli losyon veya jeller, bazen de bazı sistemik ilaçlar gerekebilir.

Kuruyunca gövde, kol ve bacaklara, daha çok lastik asit ve üre içeren yağlı losyonlar, kremler; ayaklara ise vazelin ve asit salisilik içeren merhemler uygulamak deriyi rahatlatacaktır.
 
Geri
Üst