Sabahları Ceviz Yemenin Faydaları

T

TİTAN

Forum Okuru
Sabahları Ceviz Yemenin Faydaları
Sabahları Ceviz Yemenin yararları
Cevizin faydaları nelerdir



Doktorların sağlıklı beslenme hususunda üzerinde önemle durdukları noktalardan biri de ceviz ve fındık tüketimidir melekler :) Özellikle cevizin sinir sistemini koruduğunu, yaşa bağlı zihinsel gerilemeye ve beyin hasarlarına iyi geldiğini herkez bilir. Bu yüzden doktorlarca hergün bir avuç ceviz tüketilmesi tavsiye edilir :)

ceviz-67.jpg



Ceviz diyette de kullanılır. Tarım bakanlığı tavsiye etmiştir. Bilimsel çalışmalar sonucunda cevizin damar koruyucu, ishal kesici, cildi temizleyici, siğil giderici, hipoglisemik, antifungal, antiviral, tümör engelleyici özelliklerinin olduğu belirlenmiştir.

Ceviz kanın pıhtılaşmasını önler, kan dolaşımını düzenler, kan pıhtılarını bozar, antialerjik özellik gösterir, karaciğer fonksiyonlarını düzenler, protein sentezini teşvik eder, serum kolesterolünün azalmasını sağlar, bağışıklık fonksiyonları korur ve anormal antikor oluşumunun engeller.

Meyveler arasında içeriğinde Gümüş iyonu taşıyan sadece cevizdir.
Bu gümüş iyonuna insan bedeninde ihtiyaç duyan tek organ da beyindir. Beyne benzeyen ceviz, kavrama ve anlamayı geliştiriyor. Cevizdeki yağ profili, fitosteroller ve magnezyum, safra taşı oluşumunun önüne geçiyor.Yüksek oranda protein ve yağ içeren ceviz içi, kuruyemiş olarak tüketilmesinin yanı sıra, şeker hastalarına besin olarak da verilir.

Ceviz;

• Beyni motor nöron dejenerasyonuna karşı korur.
• E Vitamini içeren doğal bir antioksidandır, nörolojik sağlığı koruyan kilit unsurudur.
• Yüksek miktarda antioksidan içeren zengin kabuklu bir yemiştir.
• Antioksidanlar hücre hasarına karşı vücudu korur temel besinlerdir. Alzheimer, Parkinson, kanser ve kalp hastalığı ile mücadele eder.
• A vitamini, folik asit, kalsiyum, magnezyum, fosfor, çinko ve çeşitli B vitaminleri dahil olmak üzere toplam 19 adet vitamin ve mineral içerir.
• Doğal kolesterol düşürücüdür, tuz içermez.
 
Geri
Üst