Kirpi İpten Perde Nasıl Yapılır ?

T

TİTAN

Forum Okuru
Kirpi İpten Perde Nasıl Yapılır ?
Kirpi İpten Perde Nasıl Yapılır
Kirpi İpten Perde Yapılışı


Evinde değişiklik yapmak isteyip te perdelerinden sıkılan meleklerimize güzel bir alternatif sunuyoruz melekler :) Eğer örgü örmeyi seviyorsanız size aşağıda anlatacağımız tarifle, kirpi ipten perde örebilirsiniz. Nasıl mı ? Buyrun beraber öğrenelim :)

perde1-7d.jpg

perde2-125.jpg



Öncelikle Perdenizin kullanılacağı pencerenin ölçüsü almalısınız ölçüyü aldıkdan sonra aldığınız ölçü kadar sakkalı iple zincir çekiyorsunuz. Alınan ölçü kadar kirpi iple zincir çekilir. zinciri ipinize uugun tığ ile çekin ipleirn üzeirnde yazıyor kaç numara tığ kullanmanız gerektiği ben 3 numara tığ kullandım sizde ipinize uygun tığ kullanabilirsiniz..

Çektiğimiz zincire kutucuklar yapıyorsunuz 3 zincir çekip 3 lü trabzanlar halinde sıra sonuna kadar örün.

perde3-6b.jpg



4 sıra olunca bitirin Atkı saçağı takar gibi her kutucuğa kirpi ipten takın Keserken kirpi yünün döküntüsü çok oluyor bu yüzden halı olmayan bir yerd ekeserseniz size daha kolaylık olur. 3 kirpi yünden sonra alize dut ipten arasına takın..Perdenizi taktıktan sonra oturup uzun olan ipleri düz bir şekilde kesmelisiniz iyi günlerde kullanın kolay gelsin..

perde4-3b9.jpg
 
çok şık bir perde olmuş. Biz çocuk odasına perde yaptırmamıştık. İlerde Allah nasip ederde çocuğumuz olursa cinsiyetine göre öreyim bende birtane.
 
Geri
Üst