Evinizi Dört Adımda Dekore Edin

SadmiN

♥ Evli Mutlu Çocuklu ♥
Yönetici
Evinizi Dört Adımda Dekore Edin
Evinizi Dört Adımda Dekore Edin


Desenler, yaşam alanlarını ilgi çekici kılmanın ve onlara derinlik katmanın anahtar bileşenlerinden biri. Sizler de desenleri adım adım planlayarak evinizde doğru atmosferi yakalayabilirsiniz.
Desenlerin ön planda olduğu bir dekorasyon tarzı izlerken yapmanız gereken ilk şey yaşam alanlarında nasıl bir atmosferin hakim olmasını istediğinize karar vermeniz. Eviniz sizi rahatlatsın ve dingin mi olsun istersiniz? Ya da davetkar ve sıcak mı? Yoksa küçük ayrıntılardan, karma dekoratif unsurlardan mı hoşlanırsanız. Bu sorulara cevap verdikten sonra işe başlayabilirsiniz.
1. Adım: Duvarlar
Duvar ve tavanları desenlerle ilgi çekici kılmak için alçı, boya ve duvar kağıdı tercih edebilirsiniz. Burada göz önünde bulundurmanız gereken en önemli nokta tavanların yüksekliği. Eğer olması gerektiğinden daha yüksek bir tavanınız varsa koyu renge boyayarak daha alçak bir görünüm elde edebilirsiniz.
Açık renk ile de tersi bir etkiyi başarabilirsiniz. Duvar ve tavanda bir ayrıntıyı vurgulamak isterseniz hakim olan rengin kontrast rengini uygulayabilir, böylece o ayrıntıyı ön plana çıkarabilirsiniz.
2. Adım: Yer döşemeleri
Bir tuval edasıyla yaklaştığınız duvarlara istediğiniz fon rengini verdikten sonra artık resmin yani dekorasyonun diğer bileşenlerine geçebilirsiniz. Taş, seramik, duvardan duvara halı gibi sayısız yer döşemesi seçeneğiniz var. Üstelik tüm bunlarda sayısız desen seçeneğiniz de mevcut.
3. Adım: Mobilya ve perdeler
Kanepe ve sandalyelerinizin döşemelerinde seçtiğiniz desenler, perdelerinizin hangi desen kombinasyonundan oluşacağı da yine karar vermeniz gereken önemli noktalar. Sade çizgilerden oluşan bir desen konsepti mi görmek istersiniz? Yoksa çiçekli ve puantiyeli desenlerin bir arada olduğu bir konsept mi?
4. Adım: Aksesuarlar
Bir mekanı dekore ettikten sonra değişiklik yapması en kolay ve pratik olan unsur aksesuarlardır. Bir resim, halı ya da kilim, abajur veya vazo bir mekanın genel havasını bazen bir çırpıda değiştirebilir. Aksesuarların desen dillerini anlamak yaşam alanlarınızda istediğiniz atmosferi yaratmanızda çok faydalı olacaktır.
Evim Dergisi
 
Geri
Üst