Renk körlüğü testi

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Renk körlüğü testi
renk körlüğü testi renk körlüğü kitabı testi kitabı indir indir
Renk körlüğünü hepimiz duymuşuzdur ama renk körü olan kişilerin etraftaki nesnelerin renklerini nasıl gördüğünü biliyormuydunuz?
Şimdi sizler için paylaşacağım resimlerde ilk resim normal bir kişinin gördüğü renkler aynı resimin ikincileri ise renk körü olan kişilerin gördüğü şekildeki resimler.Sizlerde kendi kendinizi test edebilir hatta renk körü olup olmadığınızı anlayabilirsiniz=)
İşin en kötüsü ve en tehlikelsi nedir bana göre biliyormusunuz arkadaşlar özellikle renk körü olan kişilerin öyle yada böyle ehliyet alıp trafiğe çıkmaları çünkü her halukarda maazallah bir kazaya sebeb verebilirler..Aman dikkat!!!

renk-korlugu9-6873.jpg

renk-korlugu4-5057.jpg

renk-korlugu1-6168.jpg
renk-korlugu2-9778.jpg
renk-korlugu3-6303.jpg
renk-korlugu5-6484.jpg

renk-korlugu6-6719.jpg

renk-korlugu7-9153.jpg

renk-korlugu8-5009.jpg
 
bende bu renk körleri nasıl görüyor acaba diye merak ederdim.. ne kötüymüş renk körü olmak....herşeyin başı saglık
 
benim kardesimde renk körü ama bunu hiç sorun yapmıyo
hatta aramızda espri konusudur yani bazı renkleri farklı karıştırmak dışında bişey diil
 
renk körü olupta bi şekilde ehliyet alan larla , renk körü olmayıp ehliyet alanların arasında sizce enfazla kazayı kim yapmış olabilir.Bir araştırmaya göre 10 renk körü ve 10 renk körü olmayan ların trafıkteki durumları araştırılmış işler acısı bi sonuç; renk körleri 10 olmayanlar 2 ... yanı sağlamlardan 2 tanesi kaza yapmamış :))) SONUÇ: RENK KÖRLERİ DAHA DİKKATLİ
 
sahsen ben bi renk körüyüm ve burdaki bütün resimleri aynı görüyorum ama inanın bu hastalıgımı 18 yasımdan önce farketmemiştim sizde renk körü olabilirsiniz. eger bunları aynı görüyoasınz renk körüsünüz demektir. ama bende bu hastalıgımı hiç sorun etmiyorum. arkadaslarımla saka konsudr hatta. Ama bende sizin nasıl gördüğünüzü çok merak ediyorum dogrusu. Çünkü renk körü olmama rağmen rengarenk görüyorum her tarafı :)
 
ayrıca suda var renk körlerine ehliyet verilmemesini anlamıs değilim. Biz renk körü olarak trafik lambalarındaki kırmızıyla yeşili ayırt edebilioruz. çünkü tonları çok farklı yani şahsen ben gayet acık ve net bi şekilde ayırt edebiliorum. Ki edemesem bile kırmızının üstte yeşilin altta oldugunu herkes biliyo. bunun karıstırılacak bi tarafı yok.
 
Geri
Üst