2012 paskalya ne zaman kutlanır

M

Misafir

Forum Okuru
2012 paskalya ne zaman kutlanır
2012 paskalya ne zaman kutlanır, tarihi, tatili, hakkında bilgiler burada arkadaşlar


Sevgili Melek'ler, bu makalemizde Paskalya Bayarım hakkında bilgilerin yanı sıra, 2012 Paskalya günü ve Paskalya tatili tarihini merak edenlerin, merakını gideriyoruz :)

paskalya-12d.png



Paskalya Bayramı hakkında bilgiler edinelim önce Melek'lerim:)

İsa’nın dirilişini dile getiren Paskalya, Hıristiyanlık’ın en büyük bayramı sayılır. Paskalya Günü, ilkbahar gün dönümünün yaşandığı 21 Mart’ta dolunayın görülmesinden sonraki ilk pazar günüdür. Bu nedenle Paskalya Günü’nün tarihi değişebilmekle birlikte genellikle, Paskalya tarihi için nisan ayının ikinci pazarı önerilir.

Paskalya, perhizle geçen beş haftalık (büyük perhiz) bir hazırlık dönemi ile son haftayı (kutsal hafta) kapsar. Paskalya Günü’nde (paskalya pazarı) sona erer. Pentekostes (hamsın) yortusuna kadar süren 50 günlük döneme, Paskalya dönemi (hamsin dönemi) adı verilir.

Paskalya Günü için evlerde özel çörekler (paskalya çöreği) yapılır; yumurta (boyalı paskalya yumurtası) haşlanır; mumlar yakılır; dualar okunur.

Paskalya’yı bütün Hıristiyan mezhepleri, kendi inanç düzenlerine göre kutlarlar. Süryanilerin temmuz ayında kutladıkları “Meryem Ana Paskalyası” adı verilen yortu da Paskalya kavramı içine girer.

Katolik Kiliselerinde, Paskalya gecesi ayininde yeni ateş kutsanır, paskalya mumu yakılır; kutsal kitaptan bölümler okunur, vaftiz törenleri yapılır (Hıristiyanlığın başlangıç döneminde vaftiz törenleri, yılda yalnızca bir kez, paskalya gününde yapılırdı).

Rum ve Rus Ortodoks Kiliselerinde gece ayinlerinden önce kilise dışında bir ayin alayı düzenlenir; alay, kiliseden çıkarken hiç ışık yakılmaz; dönüşte ise, İsa’nın dirilişini simgelemek için yüzlerce mum yakılır.


2012 Paskalya günü ve tatili ne zaman; buyrun öğrenelim Melek'lerim:)

Paskalya Ne Zaman Kutlanır 2012

Paskalya bayramı her yıl ilkbaharda ilk gündönümünden sonraki ilk dolunay sonrası ilk pazar günü kutlanır. Böylelikle Paskalya hiçbir zaman 22 Mart'tan önce veya 25 Nisan'dan sonraya rastlamaz.

2012 yılında Paskalya Bayramı 6 nisan günü kutlanacaktır.

2012 yılında paskalya tatili tarihi :06.04.2012 -09.04.2012
 
Geri
Üst