2012 ÖMSS Özürlü Memur Seçme Sınavı Tarihi

T

TİTAN

Forum Okuru
2012 ÖMSS Özürlü Memur Seçme Sınavı Tarihi
2012 engelli sınav tarihi 2012 engelli sınavı 2012 engelli memur alımı 2012 engelli memur alımı ne zaman ile ilgili bilgiler burada melekler. Aslında onlara özürlü denmesine karşıyım melekler. Çünkü insanın doğuştan veya sonradan bir uzvunu kaybetmiş olması onun bir engelidir, özürü değil dedikten sonra engelli meleklerimizi sevindirecek bir haber vermek istiyoruz melekler :) 2012 ÖMSS sınavı ne zaman diye merak eden meleklerimiz için bu haber :) Bakan Fatma Şahin yaptığı açıklamada 2012 engelli memur alımı için düzenlenecek olan sınavın Mart'ta yapılacağını söyledi. 2012 engelli sınavı ile ilgili haberimizin detayları şöyle;


omss-3a4.jpg


- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Mart ayında yapılacak sınav sonucunda 20 bin engelliye kadro vereceklerini söyledi.

AK Parti İstanbul İl Başkanlığınca düzenlenen ''Özür Bedendedir, Engel Mekanda'' programında konuşan Şahin, Avrupa'nın kültür başkenti olan İstanbul'a her geldiğinde büyük bir heyecan duyduğunu ve aynı heyecanla geri döndüğünü kaydetti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu'nun buradaki duruşu, vizyonu ve cesaretinin kendileri için güç kaynağı olduğunu aktaran Şahin, ''Onun liderliğindeki AK Parti hükümeti, her alanda olduğu gibi engellilerle ilgili alanda da büyük bir başarı hikayesi yazmıştır'' dedi.

Türkiye'ye 1990'lı yıllarda gelen yabancıların, ''Ne kadar şanslısınız, hiç engellinizi göremiyoruz'' dediğini bildiren Şahin, şöyle konuştu:

''Böyle bir 90'lı yıllar geçirdik. Bu yıllarda dünya engellilerle ilgili birçok sorunu masaya yatırmıştı, ama biz hala onları yok sayıyorduk. Adı da yoktu, yasası da yoktu. AK Parti iktidarıyla 2005'te devrim niteliğinde başlayan ve Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa çıkan Engelliler Yasası, bu işin en önemli miladı olmuştur. O yasaya imza atan bir milletvekili, bugün bu alanın bakanı olarak ne kadar önemli bir başlangıç yaptığımızın ve sayın Başbakanımızın o gün verdiği talimatın ne kadar önemli bir talimat olduğunu görüyoruz.''

Şahin, sosyal politikalara ayırdıkları bütçenin 1.2 milyar TL'den 12 milyar TL'ye çıktığını kaydederek, ''Toplamda büyüttüğümüz pastanın içerisinde engellilerimizin engelini kaldırmak için ayırdığımız bütçeyi de ülkemizin toplam büyümesinden en az 3 kat fazla olacak şekilde pozitif ayrımcılığa devam ettik'' dedi.

Rehabilitasyonda engellilerin daha fazla yarar sağlaması ve ücretsiz istifade edebilmesi için çok önemli radikal kararlar aldıklarını vurgulayan Şahin, çok çağdaş bir sistem olan evde bakım sistemini hayata geçirdiklerini bildirdi.



-İstihdam-



En önemli sıkıntılarından birinin istihdam olduğunu dile getiren Şahin, bu konuyla ilgili yönetmelik ve mevzuatları değiştirdiklerini aktardı.

Başbakan Erdoğan ve Ömer Dinçer'in Çalışma Bakanlığı döneminde çok önemli adımların atılmaya başladığını vurgulayan Şahin, şunları kaydetti:

''Memur ve işçi kardeşlerimizin 3 kat ve 4 kat istihdama kavuştuğu bir yıl olmuştur. Söylediğimiz iki şey çok önemlidir; istihdam ve ulaşılabilirlik. İstihdamla ilgili 2012 eylem planımızı hazırladık. Engellileri kendi içinde kategorilere ayıracağımız, işitme, görme, bedensel, zihinsel engellinin kendi içinde yarışacağı yeni bir sınav sisteminin başlangıcının talimatını verdim. Yönetmeliğimizi değiştirdik. Mart ayında bu yeni sınav sistemine göre, herkesin kendi içinde yarışacağı bir sınavı başaracağız. Çıkan sonuca göre de hızlı bir şekilde, şu anda tahmini olarak belirlediğimiz 20 bin kadromuzu iş sahibi edeceğiz. Bu hedefi koyduk, Allah'ın izniyle bunu birlikte başaracağız.''

ÖMSS'nin tarihi konusunda, bakan Fatma ŞAHİN'in son iki konuşması MART 2012 tarihini ifade ediyor ve kadro sayisi olarakta 20.000 kadrodan bahsedilmektedir.
 
Geri
Üst