thomas alva edison fiziksel özellikleri

  • Konbuyu başlatan Misafir
  • Başlangıç tarihi
M

Misafir

Forum Okuru
thomas alva edison fiziksel özellikleri
thomas alva edison hakkında bilgiler
edison fiziksel özellikleri



Merhaba Sevgili Melek'ler ve Thomas Alva Edison'un fiziksel özelliklerini merak eden tüm sevgili misafirlerimiz, bu yazımızda sizler için Thomas Alva Edison fiziksel özelliklerini konu alıyor ve Thomas Alva Edison hakkında bilgiler sunuyoruz.


edison-aa.jpg



Thomas Alva Edison, Milan, Ohio´da doğdu. Yedi kardeşin 7. olmaktadır. Babası Samuel “The Iron Shovel” Edison, Jr.(1804-1896)(Kanada), anneside Nancy Matthews Elliott (1810-1871)dur. Kendisinin Hollandalı olduğu düşünülmektedir. Yedi yaşındayken ailesiyle birlikte Michigan´daki Port Huron´a yerleşti ve ilköğrenimine burada başladı.

Fakat başladıktan yaklaşık 4 ay sonra algılamasının yavaşlığı nedeniyle okuldan uzaklaştırıldı. Bu arada evlerinin kilerinde bir kimya laboratuvarı kurdu. Özellikle kimya deneylerine ve Volta kaplarından elektrik akımı elde etmeye yönelik araştırmalara ilgi duydu bir süre sonra kendi başına bir telgraf aleti yaptı ve Mors alfabesini öğrendi.

O günlerde geçirdiği ağır bir hastalık sonucu kulakları ağır işitmeye başladı. 12 yaşındayken bir trende dergi ve meyve satıyor, bir yandan da trenin yük vagonunu yerleştirdiği küçük bir baskı makinesi ile haftalık bir gazete basıyordu. Ama bir gün içinde kimyasal madde bulunan şeylerden biri kırılıp vagonda yangın çıkınca Edison hem trendeki işinden oldu hem de ömür boyu ağır işitmesine yol açacak biçimde yaralandı.

Daha sonra telgrafçılık öğrenmeye karar veren Edison 1863-1868 arasında ABD ve Kanada da birkaç telgrafhanede çalıştı. 1868 de bir atölye kurdu ama yaptığı elektrikli kayıt aygıtının patentini satamayınca bir yıl sonra parasız ve borçlu olarak Boston dan New York ´a gitti.
 

Benzer Diğer Konularımız !

Geri
Üst