Gebelik Belirtilerinden Mide Bulantısı ilk Olarak Ne Zaman Hissedilir ?

T

TİTAN

Forum Okuru
Gebelik Belirtilerinden Mide Bulantısı ilk Olarak Ne Zaman Hissedilir ?

gebelikte mide bulantısı ne zaman başlar


Hamilelikte Mide Bulantısı Ne Zaman Başlar




Sevgili melekler, bebek isteyen meleklerimiz ve sayın misafirlerimiz için hamilelik belirtileri ile ilgili en ince ayrıntıya kadar bilgiler vermeye çalışıyoruz. Şimdiye kadar ilişkiden kaç gün sonra belirtilerin çıktığı ya da ilk 10 gün belirtileri gibi pek çok konuda bilgiler verdik sizlere. Bu konumuzda ise gebelikte mide bulantısı ne zaman başlar diye merak eden meleklerimiz ve sayın misafirlerimiz için elimizde ki bilgileri sunuyoruz..


gebelikte_bulanti-9e.jpg



Hamileliğin en sık rastlanan belirtilerinden biri, ilk birkaç ay içinde genellikle sabahlan görülen, bulantı ve kusmalardır. Bazı ülkelerde "sabah hastalığı" adı verilen bu rahatsızlıktan, hamile kadınların yaklaşık yarısı etkilenir ve hamileliğin, bedensel olarak hissedilen ilk belirtisi olabilir.

Mide bulantısının görülme sıklığı sabah saatlerinde az iken gün içerisinde ve gece daha çok hissedilir. Hamile bayan bu belirtileri 2 hafta içerisinde yaşamaya başlayabilir. Bu rahatsız edici bir belirti olmakla beraber genellikle 14. hafta içerisinde kaybolur. Ancak 9 ay boyunca mide bulantısı devam eden gebeler de olabilir. Mide bulantısı şikayetinden kurtulmanız için öğünlerini sık sık ve küçük porsiyonlar haline dönüştürebilirsiniz ve pratik bir çözüm olarak da tuzlu kraker yiyebilirsiniz.

HAMİLELİĞİN EN BELİRGİN BELİRTİLERİ İÇİN ERKEN GEBELİK BELİRTİLERİ KONUMUZA BAKMANIZI TAVSİYE EDİYORUZ. AYRICA TÜM HAMİLELİKLE İLGİLİ BELİRTİLER İÇİN GEBELİK KATEGORİMİZE BAKABİLİRSİNİZ.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Geri
Üst