Yumurta Çatlatma İğnesi Nedir ve Ne İşe Yarar?

TİTAN

*Melekler Mekanı*
Yumurta Çatlatma İğnesi Nedir ve Ne İşe Yarar?
Bu konu; Yumurta Çatlatma İğnesi Nedir ve Ne İşe Yarar hakkında bilgiler vermektedir.



Sevgili melekler, gebe kalmak ve bebek sahibi olmak isteyen kadınlar bu uğurda her türlü tıbbi yardımı almaya hazırdırlar. Bu konuda azimle tedavi olup, yüz güldüren sonuçlara ulaşan ve bebek sahibi olan milyonlarca çift bulunmaktadır. Biz de gebe kalmak isteyen ancak sorunu yumurtalarının çatlamaması olan meleklerimiz ve sayın misafirlerimiz için yumurta çatlatma iğnesi hakkında bilgiler vereceğiz...



igne-1b8.jpg



Kısırlık (infertilite) tedavisi gören hastalara en sık önerilen ilaçlardan birisidir yumurta çatlatma amacıyla kullanılan ilaçlar bu nedenle hastalar bu ilaçların ne olduğunu ve yumurtlamayı nasıl sağladığını merak ederler. Yumurta oluşturmak ve yumurtayı (folikülü) büyütmek amacıyla kullanılan ilaçlar farklıdır, bu yazıda kastedilen ilaç büyümüş folikülün çatlaması ve bu sayede yumurtlama sağlanması amacıyla kullanılan ilaçlardır. Bu nedenle yumurta çatlatma iğneleri sadece yumurta büyüdüğünde tek doz olarak uygulanır, yumurta büyütme amacıyla kullanılan ilaçlar ise ardışık günler boyunca (1-2 hafta) her gün uygulanır genellikle, ta ki yumurta büyüyene kadar.
Aşağıdaki linklerden yumurta büyütmek amacıyla kullanılan iğne (enjeksiyon) ve tablet ilaçlar hakkında bilgi alabilirsiniz. Her iki yönteme de yumurta büyümesi sağlandıktan sonra yumurta çatlatma iğneleri uygulanabilir.
 
Geri
Üst